9:20 | 11.2.2015
Kolmen juuston veneet
Jääkaapissa levännyt taikina on helppo kaulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
50 min + kypsennys 30 min
Keskivaikea
Kolmen juuston veneet
Ainesosat
6 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
170
g
kylmää voita
1
kananmuna
1/2
dl
valkoviiniä
1/4
dl
kylmää maitoa tai vettä
Täyte
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
raastettua mozzarellaa
100
g
murennettua sinihomejuustoa
2
dl
ranskankermaa
1/2
dl
oliiveja
1/2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2
tuoretta chiliä (tai 1/2 tl jauhetta)
2
rkl
tuoretta rosmariinia
1
kananmuna
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna
(rucolaa)
Vaiheet
- Mittaa jauhot, sokeri ja suola kulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhoihin. Lisää muna, viini sekä puolet maidosta tai vedestä. Alusta ja lisää vettä vähitellen kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta kylmään 30 minuutiksi.
- Valmista täyte. Yhdistä juustot ja ranskakerma. Hienonna oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, chili ja rosmariini. Lisää ne ja muna täytteeseen. Mausta mustapippurilla.
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä jauhojen avulla kapeiksi pötköiksi. Kauli pötköistä soikeita piiraspohjia (noin 10 x 25 cm). Nosta pohjat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Jaa täyte pohjille. Taita reunat osittain täytteen päälle niin, että piiraista tulee veneen mallisia. Paina piiraiden kapeat päät tiukasti kiinni. Voitele reunat kananmunalla. Paistuessaan piiraat aukeavat ja levenevät jonkin verran. Jos haluat, että ne säilyttävät kapean muotonsa, rullaa foliosta tuki jokaisen piiraan kumpaankin kylkeen. Paista piiraita noin 20–30 minuuttia.
- Tarjoa piiraat lämpiminä, halutessasi rucolan kanssa.