Kiedo karitsanpotkien päälle sitruunaviipaleet ja runsaasti tuoretta salviaa. Uuni hoitaa loput.
Karitsanpotka on mehevä ja näyttävä pääsiäisruoka. Sitruunakylvyssä pitkään hautuen lihasta tulee mureaa.
Salviakaritsanpojat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen.
- Leikkaa potkien pinnalta ylimääräiset kalvot. Ruskista potkien pinnat paistinpannulla öljyssä tai voissa. Hiero suola, pippuri ja juustokumina lihan pintaan. Pese ja halkaise sitruunat. Leikkaa puolikas viipaleiksi ja purista lopuista sitruunoista mehu. Asettele pippuroitujen potkien päälle reilusti tuoreita salvianlehtiä ja sitruunaviipaleet. Kiedo potkat kiehautetulla puuvillanarulla, niin saat sitruunat pysymään paikoillaan. Nosta potkat uunivuokaan.
- Kuori valkosipuli ja porkkanat ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää kasvikset kuumalle paistinpannulle ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kasvikset uunivuokaan. Lorauta joukkoon neste ja sitruunamehu.
- Hauduta potkia uunissa välillä lihaa valellen 2–3 tuntia.