Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
13:23 | 13.4.2017

Mangomämmikakku

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 416 reseptiä
Ohje Ahmed Ladarsi Kuva Piia Arnould

Pääsiäisen makupari on mämmi ja mango. Leivo mämmistä kakku ja tee täytteeksi rahkainen mangomousse, joka vie kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
45 min + 4 t
Keskivaikea

Mangomämmikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

260
g
mämmiä
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
100
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
liivatelehteä
400
g
säilöttyä mangoa
200
g
maitorahkaa
2
dl
vaniljajogurttia
1
dl
mangolientä purkista
Koristeet
1
tuore mango
puutarhamustikoita

Vaiheet

  1. Sekoita pohjaa varten mämmi ja sokeri huolellisesti. Lisää munat. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille kääretortun tapaan levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Paina pohjasta kakkuvuoan avulla vuoan kokoinen pohja. Nosta pohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. (Jauha monitoimikoneessa loput pohjasta jauhelmaksi ja pakasta jauhelma seuraavaa kakkua varten. Jauhelman voi käyttää lisäämällä joukkoon 50 g sulatettua voita ja painamalla murumassa kakkupohjaksi vuoan pohjalle.)
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Soseuta säilykemangot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rahka ja jogurtti.
  5. Kuumenna mangoliemi kattilassa ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos  rahkamassaan tasaisesti. Kaada mangoseos kakkuvuokaan. Anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreella mangolla ja puutarhamustikoilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Mämmi
mango
mangomämmikakku
Kemut
Sokerileipuri
Jälkiruuat
pääsiäinen

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini