
Maailman paras kalkkunalasagne, ja ehkä jopa paras lasagne?
Kuten nimestäkin voi päätellä, on alkuperäinen ohje Kariniemen sivuilta. Pari juttua olen alkuperäisestä ohjeesta muuttanut. Ihan vaan sen takia, että esim. en tahdo oikein ikinä löytää kaupasta juuriselleriä, mutta varsisellerikin passaa siihen vallan mainiosti.
Kalkkunalasagne à la Kariniemi
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna öljy pannussa tai kasarissa. Paista Kalkkunan Jauheliha yhdessä sipulin kanssa. Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut juuriselleri- ja porkkanapalat, kääntele hetki. Mausta ruoka suolalla, provencen yrteillä ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää joukkoon myös hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita muiden ainesten sekaan tomaattimurska, sulatejuusto ja vesi. Kiehauta ja tarkista sen jälkeen maun herkullisuus, anna juuston sulaa. Jaa seos uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa. Jätä kastike päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä ruoka uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna aterian vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa, tai ole ripottelematta :)