Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
18:00 | 11.12.2025

Kuminanäkkärit

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Voit tehdä näkkäri-taikinan valmiiksi illalla ja paistaa leivät aamiaispöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
45-50 kpl
45 min + kohotus ja paisto
Helppo

Kuminanäkkärit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

25
g
tuorehiivaa
1
rkl
siirappia
1
rkl
suolaa
5
dl
vettä tai maitoa
8
dl
ruisjauhoja
3–4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kuminaa
+ 1
dl
vehnäjauhoja leivontaan

Vaiheet

  1. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon siirappi, suola ja vesi. Mittaa ruisjauhot sekaan ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna käydä yön yli huoneenlämmössä.
  2. Lisää taikinaan seuraavana päivänä vehnäjauhot ja kumina. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhoja joukkoon niin, että taikina on helposti leivottavaa.
  3. Jauhota työpöytä hyvin. Leivo taikina pötköksi, jaa paloiksi ja kauli pulikalla ohuiksi näkkäreiksi. Voit myös kaulita taikinasta 2–3 mm paksun levyn ja ottaa leivät siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 9 cm). Pistele näkkärien pinnat haarukalla.
  4. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 10–15 minuuttia, kunnes näkkärien reunat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.
  5. Näkkärit säilyvät paperipussissa huoneenlämmössä hyvinä ainakin kaksi viikkoa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
näkkärit
näkkäri
suolainen leivonta
leivonta

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini