Voit tehdä näkkäri-taikinan valmiiksi illalla ja paistaa leivät aamiaispöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
45-50 kpl
45 min + kohotus ja paisto
Helppo
Kuminanäkkärit
Ainesosat
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
siirappia
1
rkl
suolaa
5
dl
vettä tai maitoa
8
dl
ruisjauhoja
3–4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kuminaa
+ 1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
Vaiheet
- Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon siirappi, suola ja vesi. Mittaa ruisjauhot sekaan ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna käydä yön yli huoneenlämmössä.
- Lisää taikinaan seuraavana päivänä vehnäjauhot ja kumina. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhoja joukkoon niin, että taikina on helposti leivottavaa.
- Jauhota työpöytä hyvin. Leivo taikina pötköksi, jaa paloiksi ja kauli pulikalla ohuiksi näkkäreiksi. Voit myös kaulita taikinasta 2–3 mm paksun levyn ja ottaa leivät siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 9 cm). Pistele näkkärien pinnat haarukalla.
- Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 10–15 minuuttia, kunnes näkkärien reunat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.
- Näkkärit säilyvät paperipussissa huoneenlämmössä hyvinä ainakin kaksi viikkoa.