
Pyörittele tuoreet muikut ruisjauhoissa ja paista ne sitten voissa. Seuraksi helppo kermaviilikastike.
Paistetut muikut ja sinihomejuustokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Hienonna tilli ja sekoita se kermaviiliin kulhossa. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Mausta kastike makusi mukaan valkopippurilla ja sokerilla. Peitä kastikekulho kelmulla ja nosta se viileään odottamaan muikkujen valmistumista.
- Huuhtaise muikut kylmässä vedessä ja kuivaa ne talouspaperin päällä.
- Mittaa jauhot ja suola pieneen muovipussiin tai kulhoon muikkujen leivittämistä varten. Sulata muurikkapannussa reilu nokare voita.
- Leivitä kymmenkunta muikkua kerralla ravistamalla niitä muovipussissa. Nosta kalat pannuun paistumaan. Käännä muikut ja aloita seuraavien leivittäminen ja paistaminen.
- Nauti vastapaistetut muikut sinihomejuustokastikkeen, keitettyjen uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.