Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
14:44 | 4.9.2015

Paahdettu juures-linssisalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje: Marja Samuli Kuva: Sami Repo

Maukkaan ja täyttävän syyssalaatin kaavaan kuuluu paahdettuja juureksia, marinoituja linssejä ja paistettua halloumia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo

Paahdettu juures-linssisalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

450
g
palsternakkaa
350
g
porkkanaa
350
g
punajuurta
2
rkl
öljyä
1½
dl
punaisia tai vihreitä linssejä
1
l
kanalientä
1
pkt
halloumia
nippu
lehtipersiljaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa etikkaa
½
tl
murskattua valkosipulia
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
kuivattuja kurpitsansiemeniä, paahdettu cashew-, pistaasi- tai maapähkinöitä
ripaus
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat reiluiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Kääntele leivinpaperin päällä uunipellillä niiden sekaan öljyä. Mausta suolalla.
  2. Kuori punajuuret erikseen. Käytä talouskäsineitä välttääksesi punaiset sormet. Lohko punajuuret pieneen uunivuokaan, lisää tilkka öljyä ja mausta suolalla.
  3. Nosta palsternakka-porkkanapelti ja punajuuriuunivuoka uunin keskitasolle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet paistoväriä.
  4. Huuhdo linssit juoksevalla vedellä. Keitä ne hiljalleen poreilevassa kanaliemessä kypsiksi. Valuta ja kippaa kulhoon.
  5. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja lisää kastike kulhoon linssien sekaan.
  6. Leikkaa halloumi viipaleiksi. Paista molemmin puolin öljyssä pannulla kauniin väriseksi.
  7. Kokoa paahdetut juurekset tarjoiluvadille. Lisää päälle linssit kastikkeineen sekä paistetut halloumijuustoviipaleet.
  8. Mausta rouhimalla päälle suolaa ja mustapippuria. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja silputulla lehtipersiljalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Halloumi
punajuuri
Porkkana
Palsternakka
linssit
Juurekset
Vegebaari
Kevyet & salaatit
30 minuuttia

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini