Tee oma kulhoruoka. Poimi annokseen omia lempimakuja; maustettua fetaa, appelsiinilinssejä, maapähkinänautaa ja viljavaa ohraa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Keskivaikea
Maapähkinänautaa ja ripotteita
Ainesosat
4
dl
Ohrahelmiä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Appelsiinilinssit
2
dl
punaisia linssejä
4
dl
appelsiinimehua
1
kanelitanko
2
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
3-4
mintunoksaa
Marinoitu feta
400
g
fetaa
1
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
tl
mustapippuria myllystä
Maapähkinänauta
500
g
naudan paistisuikaleita
1
punainen chili
1
dl
maapähkinätahnaa
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen
Lisäksi
salaattia
Vaiheet
- Kypsennä ohrahelmet paketin ohjeen mukaan. Siivilöi kypsät ohrat ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta. Lisää joukkoon öljy ja suola. Kaada tarjoilukulhoon.
- Valmista appelsiinilinssit. Kiehauta appelsiinimehu. Lisää joukkoon kanelitanko ja huuhdellut linssit. Hauduta kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Kun neste on imeytynyt linsseihin, lisää joukkoon öljy, juustokumina ja suola. Silppua joukkoon tuoretta minttua. Kaada tarjoilukulhoon.
- Marinoi feta. Kuutioi feta lasipurkkiin. Lisää öljyyn puristettu sitruuna ja pippuri. Kaada mausteöljy fetan joukkoon.
- Kypsennä liha. Silppua chili. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää pannulle lihasuikaleita ja chiliä pienissä erissä. Lisää lopuksi kaikki lihat takaisin pannulle ja lusikoi joukkoon maapähkinätahnaa ja suola. Sekoita muutama minuutti. Kumoa lihat tarjoilukulhoon.
- Nosta ruuat pöytää ja revi salaattia tarjolle. Kulhoaterian idea on, että jokainen voi koota aineksista annoskulhoon mieleisensä annoksen.