Ali Toppinen valmistaa Soppa365-ohjelmassa uunissa paahdetun kokonaisen kanan.
Uunissa paahdettu kokonainen kana
Ainekset
Työvaiheet
- Anna kanan lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen aloittamista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Pilko sitruunaa lukuun ottamatta kaikki maustevoin ainekset pieneksi ja sekoita ne huoneenlämpöiseen voihin ja mausta suolalla. Hiero maustevoi huolellisesti kanan pintaan, sisälle ja nahan alle. Laita sitruunan lohko kanan sisään. Aseta paistomittari tiukasti koiven ja rintafileen väliin.
- Kypsennä kanaa 10 min uunissa, jonka jälkeen laske lämpötilaa 150 asteeseen ja kypsennä n. 30 min tai kunnes kanan sisälämpötila on 72 astetta. Kanan kypsyessä voitele sitä uunivuokaan valuvalla maustevoilla.
- Pilko kasvikset n. 1 cm x 1 cm paloiksi ja sekoita ne kulhossa sekaisin. Lisää kasvikset kanan kanssa samalle uunivuoalle kun kanan sisälämpötila on n. 45 astetta.
- Kun kana on kypsää leikkaa se puoliksi. Sekoita babypinaatti kasvisten sekaan ja tarjoa.
Vinkki: Kanat ja broilerit myydään usein pakasteina. Laita lintu sulamaan jo edellisenä päivänä: poista se muovista ja laita se vatiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin. Huuhtele ja kuivaa sulanut kana tai broileri ennen maustevoin lisäämistä.