Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
17:16 | 15.4.2016

Ankanrintaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisotto

Lisää omaan keittokirjaan
Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä
Ohje: Sirpa Welch Kuvat: Jorma Reinilä

Taitoluistelija Kiira Korven päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään ankkaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisottoa.

Supertähdet esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta

Ankanrintaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisotto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
ankan rintafileetä
½
tl
suolaa
1/4
tl
pippuria
1
rkl
voita
Rakuuna-puolukkakastike
2,5
dl
pilkottua sipulia
1
dl
pilkottuja porkkanoita
1
valkoinen purjo paloiteltuna
1
rkl
öljyä
1
vihreä omena paloiteltuna
muutama rakuunan oksa
1,5
l
punaviiniä
1
l
portviiniä
2
rkl
puolukkahilloa
suolaa ja pippuria

Vaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin keskilämpöiselle (uuninkestävälle) paistinpannulle ja anna kypsyä kunnes nahka on rapea, noin 6 minuuttia.
  3. Käännä ja laita paistinpannu uuniin. Työnnä paistomittari lihan pakuimpaan kohtaan. Kypsennä, niin että liha on sisältä 55-60-asteinen.
  4. Valmista kastike. Laita sipulit, porkkana ja purjo kattilaan öljyn kanssa. Hauduta 10 minuuttia, kunnes sekoitus on kullanruskeaa. Lisää omenapalat, rakuunan oksat ja viinit. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Kiehauta vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastiketta on 2,5 kastiketta jäljellä. Mausta puolukkahillolla, suolalla ja pippurilla.
  5. Viipaloi ankanrinta ja kaada kastike päälle. Tarjoa risoton kanssa (ks. ohje alla).

 

Metsäsienirisotto

Ainesosat

1
l
erilaisia metsäsieniä 
50
g
voita
3
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä tai sherryä
1/2
dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
7
dl
kasvislientä
1/2
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaanijuustoa
1
kevätsipuli (silputtuna)
1 1/2
dl
lehtipersiljaa

Vaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
  3. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sienet, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa risotto heti.

 

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
risotto
sienirisotto
ankka
Supertähdet
Sirpa Welch
Kiira Korpi
metsäsienirisotto
rakuuna-puolukkakastike
ankanrinta
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini