Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Kana
14:47 | 8.9.2016

Kanaa ja huhtasieniä

Lisää omaan keittokirjaan
Jyväbroiler on lisännyt 22 reseptiä

...eli Suprêmes de Poulet aux Morilles - täydellinen valinta tärkeään hetkeen.

2
100 min + yön yli
Keskivaikea

Kanaa ja huhtasieniä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

30
g
kuivattuja huhtasieniä (tai 1 prk säilöttyjä korvasieniä)
2
dl
kanalientä
3
salottisipulia
5
tuoretta herkkusientä
4
rkl
voita
1
timjamin oksa
1
dl
kuohukermaa
2-3
rkl
brandya
1
pkt (350g)
Jyväbroiler Broilerin Perhosfilee Naturelli
1
rkl
öljyä
1
dl
kuivaa samppanjaa tai kuohuviiniä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

Liota huhtasieniä jääkaapissa runsaassa vedessä yön yli.

Kaada liotusneste pois ja huuhtele sienet huolella. Laita sienet ja kanaliemi kattilaan ja kiehauta kannen alla. Nosta kattila liedeltä ja anna vetäytyä noin tunnin ajan.

Siivilöi sienet kanaliemestä. Säästä liemi kastikkeeseen. Ota sivuun muutama huhtasieni koristelua varten. Viipaloi loput huhtasienet ja herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Sulata puolet voista pannulla ja kuullota sipuleita kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi, noin kaksi minuuttia. Lisää viipaloidut huhta- ja herkkusienet ja jatka kuullottamista vielä noin kolme minuuttia, älä ruskista. Revi lehdet timjaminoksasta ja lisää lehdet sieniseokseen. Lisää myös ½ dl kermaa ja brandy. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Siirrä seos sivuun.

Viillä perhosfileiden paksuimpaan osaan tasku, älä leikkaa läpi. Täytä taskut sieniseoksella ja sulje tarvittaessa hammastikuilla. Sulata loput voista öljyn kanssa pannulla ja paista fileitä kummaltakin puolelta, kunnes niissä on kauniin kullanruskea väri. Siirrä sitten fileet lautaselle odottamaan.

Älä puhdista pannua vaan kaada siihen samppanja tai kuohuviini ja anna nesteen haihtua puoleen. Lisää pannulle siivilöity kanaliemi ja jatka keittämistä, kunnes jäljellä on jälleen puolet nesteestä. Lisää loppu kerma, suola ja pippuri ja anna kiehua hiljalleen kunnes kastike hieman sakenee.

Lisää broilerinfileet, niistä lautaselle mahdollisesti valunut liemi sekä kokonaiset huhtasienet kastikkeeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes broilerinfileet ovat kypsiä. Poista hammastikut ja tarjoile esimerkiksi Duchesse-perunoiden kera. 

kot kot
Jyväbroiler
Kot kot

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini