
Täydellinen ohje ankanrintojen paistamiseen! Samalla pannulla hautuvat mehukkaat luumut ja fenkolit.
Ankanrinnat ja luumut samassa pannussa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla. Viillä rasvapintaan ristikkoviillot terävällä veitsellä. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi fenkoli ja kuorittu sipuli. Hienonna timjami.
- Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Säädä liesi keskilämmölle ja anna pannun kuumentua pikkuhiljaa niin, että ankan rasva alkaa sulaa. Nosta vähitellen lieden lämpöä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia, kunnes suurin osa rasvasta on sulanut ja fileen pinta on paistunut rapeaksi. Jos rasva alkaa kärytä, laske lieden lämpötilaa. Käännä fileet ja paista 2 minuuttia.
- Poista lihat pannusta ja valuta kuuma rasva varovasti talteen. Laita 2–3 rkl ankanrasvaa takaisin pannuun. Ruskista siinä sipulia ja fenkoleita 3–5 minuuttia. Laita ankat lihapuoli alaspäin takaisin pannuun. Lisää luumut, timjami, roseepippuri, kumina ja balsamietikka. Kypsennä 5 minuuttia niin, että etikka kiehuu kasaan ja luumut hieman pehmenevät. Mausta suolalla.
- Peitä pannu foliolla ja anna lihan vetäytyä pannussa 10 minuuttia.
Vinkki Säilytä ylijäänyt ankanrasva kylmässä ja käytä esimerkiksi perunoiden paistamiseen.