Gyoza eli japanilaiset nyytit saavat potkua chilistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 annosta
1 t 10 min
Helppo
Gyoza
Ainesosat
1
l
hienonnettua kiinankaalin lehtiosaa
1/2
tl
suolaa
300
g
porsaan jauhelihaa
1/2
tl
tuoretta inkivääriraastetta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
purjosipulin vihreää osaa
2
tl
miso-tahnaa (Aka miso)
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
tuoretta punaista chiliä silputtuna
3/4
tl
sokeria
40
gyoza -kuoria
Valmistukseen
1
rkl
seesamiöljyä
5
dl
kanalientä
Dippikastike
6
rkl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa (esimerkiksi Mizkan Kome-Su)
muutama
pisara
chiliöljyä
Vaiheet
- Silppua kiinankaali kulhoon, ripottele pinnalle suolaa ja sekoita. Jätä sivuun 10 minuutiksi hikoilemaan. Purista kiinankaalisilpusta pois ylimääräinen neste ja pane takaisin kulhoon.
- Lisää sianliha, inkivääriraaste, valkosipuli- ja purjosilput, miso, seesamiöljy, murskattu chili ja sokeri. Sekoita ja kaavi seos palloksi käteesi ja heitä voimalla takaisin kulhoon useamman kerran. Tämä auttaa seosta pysymään koossa.
- Ota yksi taikinakuori kerrallaan kämmenelle ja lisää keskelle teelusikallinen täytettä. Sivele taikinakuoren toisen puoliskon sisäreunan pinta vedellä ja taita toinen puolisko täytteen yli, reunoista yhteen. Pitele kuorta keskikohdasta, tee poimu kuoren päällisosasta painaen se kuoren litteää reunaa vasten. Toista poimutus niin, että nyytin takaosa jää sileäksi, kunnes koko taikinakuori on ummessa.
- Tee vastaavasti kaikille kuorille. Lämmitä keskilämmöllä kookkaan kannellisen pannun pohjalla noin ruokalusikallinen seesamiöljyä. Paista nyyttejä öljyssä laskostettu reuna ylöspäin muutaman minuutin ajan, kunnes pohja on kauniin ruskea.
- Lisää pannulle kanalientä, niin että pannun pohja peittyy. Peitä pannu kannella ja anna höyrystyä kannen alla muutaman minuutin ajan. Poista kansi, käännä hella kuumemmalle ja jatka kypsentämistä, kunnes kaikki neste pannulta on haihtunut.
- Nosta nyytit tarjoilulautasille ja käännä paistunut pohja esiin. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile nyytit kuumana dippikastikkeen kanssa.