Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
7:25 | 10.12.2020

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Huippukokki Henri Alén valmistaa graavisiian painamalla fileiden lihapuolet kevyesti karkeaan suolaan. Näin suolaa tarttuu juuri sopivasti siian pintaan ja kala graavautuu tasaisesti. Sokeriripauksen ansiosta kalan rakenne säilyy pehmeänä.

Kuinka se kalan suolaus menikään? Kun graavikalan valmistus on edessä vain noin kerran vuodessa, määriä pitää hieman varmistella.

Tärkeintä on ostaa graavattavaksi suomustamattomia siikafileitä. Suomut nimittäin vahvistavat nahkaa, jolloin kalan viipalointi graavauksen jälkeen on helpompaa. Jos kalafileet ovat valmiiksi nypittyjä, työvaiheita on yksi vähemmän.

Suolan annostelussa kannattaa luottaa huippukokki Henri Alénin metodiin. Alén nimittäin valmistaa graavisiian painamalla fileiden lihapuolet kevyesti karkeaan suolaan. Näin suolaa tarttuu juuri sopivasti siian pintaan ja kala graavautuu tasaisesti. Sokeriripauksen ansiosta kalan rakenne säilyy pehmeänä.

Suolaa tarvitaan tässä menetelmässä hieman tavallista reilummin, mutta kaikki siitä ei jää kiinni kalan pintaan.

Vuorokausi jääkaapissa tiiviissä paketissa saa ohuet kalafileet suolautumaan juuri sopiviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8 annosta alkupalapöydässä
15 min + maustuminen 12 t
Helppo

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(noin 400 g)
suomustamatonta, nypittyä siikafileetä
1
dl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
ruukku
tilliä
¼
tl
valkopippuria myllystä

Vaiheet

  1. Levitä merisuola lautaselle. Paina fileiden lihapuoli kevyesti suolaan ja laita fileet sitten leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele 1 tl sokeria kummallekin fileelle. Hienonna tilli ja ripottele se kaloille. Rouhi lopuksi valkopippuri kalafileille.
  2. Kääri fileet leivinpaperiin ja laita tasaiselle lautaselle tai pienelle työlaudalle. Laita toinen lautanen tai muu kevyt paino fileiden päälle. Laita jääkaappiin 10–12 tunniksi.
  3. Pyyhi ylimääräinen suola pois. Viipaloi ohuelti ja koristele tuoreella tillillä.
     
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
siika
graavisiika
graavikala
joulu
joulun kalaruoat

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini