Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
Gluteeniton
13:53 | 16.4.2014

Mendiants-suklaaleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Ranskalaisten joulumakeiset, mendiantsit, ovat ohuen ohuita suklaaleipiä. Ripottele valkosuklaalle pähkinöitä ja sokeroitua inkivääriä. Tummaan suklaaseen istuu roseepippuri. Suolahileet kuuluvat kumpaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12 kpl
15 min
Helppo

Mendiants-suklaaleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
tummaa tai valkosuklaata
Pähkinäkuorrutus
1
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
saksanpähkinöitä
1
rkl
kokonaisia manteleita
1
rkl
rusinoita
1
rkl
sokeroituja inkivääripaloja
1
tl
sormisuolaa
Pippurikuorrutus
1–2
tl
roseepippuria
1
tl
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Piirrä leivinpaperille noin 15 ympyrää esimerkiksi juomalasin avulla. Nosta leivinpaperi uunipellille, jotta voit liikutella suklaaleipiä helposti. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa tai pienessä kulhossa mikrossa.
  2. Levitä suklaata 3 ympyrään pikkulusikalla. Koristele suklaaleivät ripottamalla niille pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Jos teet pippuritäytteisiä suklaaleipiä, ripottele tässä vaiheessa vain roseepippuria. Tee seuraavat 3 suklaaleipää ja jatka näin, kunnes suklaa on käytetty. Ripottele suola lopuksi pinnalle.
  3. Anna suklaaleipien jäähtyä huoneenlämmössä ja irrota leivinpaperista varovasti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
inkivääri
Hasselpähkinä
suklaa
saksanpähkinä
joulu
pähkinät
gluteeniton
jälkiruuat
Manteli
gluteeniton deli
sokerileipuri
Gluteeniton deli
Jälkiruuat
Sokerileipuri
Joulu

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini