Ranskalaisten joulumakeiset, mendiantsit, ovat ohuen ohuita suklaaleipiä. Ripottele valkosuklaalle pähkinöitä ja sokeroitua inkivääriä. Tummaan suklaaseen istuu roseepippuri. Suolahileet kuuluvat kumpaankin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12 kpl
15 min
Helppo
Mendiants-suklaaleivät
Ainesosat
200
g
tummaa tai valkosuklaata
Pähkinäkuorrutus
1
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
saksanpähkinöitä
1
rkl
kokonaisia manteleita
1
rkl
rusinoita
1
rkl
sokeroituja inkivääripaloja
1
tl
sormisuolaa
Pippurikuorrutus
1–2
tl
roseepippuria
1
tl
sormisuolaa
Vaiheet
- Piirrä leivinpaperille noin 15 ympyrää esimerkiksi juomalasin avulla. Nosta leivinpaperi uunipellille, jotta voit liikutella suklaaleipiä helposti. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa tai pienessä kulhossa mikrossa.
- Levitä suklaata 3 ympyrään pikkulusikalla. Koristele suklaaleivät ripottamalla niille pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Jos teet pippuritäytteisiä suklaaleipiä, ripottele tässä vaiheessa vain roseepippuria. Tee seuraavat 3 suklaaleipää ja jatka näin, kunnes suklaa on käytetty. Ripottele suola lopuksi pinnalle.
- Anna suklaaleipien jäähtyä huoneenlämmössä ja irrota leivinpaperista varovasti.