Jos osaat leipoa mokkapalat vaikka silmät kiinni, koita astetta juhlavampaa herkkua. Lisää taikinaan kohmeisia karpaloita ja punaista portviiniä. Ja mikä tärkeintä: tee kuorrutetta kunnolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16–20 palaa
45 min + 35 min
Keskivaikea
Karpalo-portviinimokkapalat
Ainesosat
150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
½
dl
kaakaojauhetta
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pakastekarpaloita
(1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä)
Suklaakuorrute
50
g
voita
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
1
rkl
pikaespressojauhetta
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 6
dl
tomusokeria
Lisäksi
2
rkl
kaakaojauhetta
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen brownievuoka (n. 22 x 25 cm) tai uunivuoka leivinpaperilla.
- Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa 20 s jaksoissa.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita suklaa-voiseos ja portviini muna-sokerivaahtoon. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää jauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kääntele kohmeiset karpalot ja halutessasi pähkinärouhe taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Kakku on kypsä, kun sen keskelle pistettyyn puutikkuun jää kosteita kakkumuruja. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute: Kiehauta voi, portviini ja espressojauhe kattilassa. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on levitettävää.
- Nosta kakku vuoasta työpöydälle. Levitä kuorrute päälle reilusti aaltoilevaksi pinnaksi. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään 30 min ennen paloittelua.
- Siivilöi kevyesti kaakaojauhetta koristeeksi. Tasoita kakkulevyn reunat veitsellä ja leikkaa paloiksi.