Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
15:44 | 7.4.2014

Karpalo-portviinimokkapalat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Outi Väisänen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jos osaat leipoa mokkapalat vaikka silmät kiinni, koita astetta juhlavampaa herkkua. Lisää taikinaan kohmeisia karpaloita ja punaista portviiniä. Ja mikä tärkeintä: tee kuorrutetta kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16–20 palaa
45 min + 35 min
Keskivaikea

Karpalo-portviinimokkapalat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
tummaa suklaata
150
g
voita
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
½
dl
kaakaojauhetta
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pakastekarpaloita
(1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä)
Suklaakuorrute
50
g
voita
½
dl
ruby tai LBV portviiniä
1
rkl
pikaespressojauhetta
3/4
dl
kaakaojauhetta
n. 6
dl
tomusokeria
Lisäksi
2
rkl
kaakaojauhetta

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen brownievuoka (n. 22 x 25 cm) tai uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Paloittele suklaa. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa 20 s jaksoissa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita suklaa-voiseos ja portviini muna-sokerivaahtoon. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää jauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kääntele kohmeiset karpalot ja halutessasi pähkinärouhe taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Kakku on kypsä, kun sen keskelle pistettyyn puutikkuun jää kosteita kakkumuruja. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuorruttamista.
  5. Valmista kuorrute: Kiehauta voi, portviini ja espressojauhe kattilassa. Siivilöi kaakao joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on levitettävää.
  6. Nosta kakku vuoasta työpöydälle. Levitä kuorrute päälle reilusti aaltoilevaksi pinnaksi. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään 30 min ennen paloittelua.
  7. Siivilöi kevyesti kaakaojauhetta koristeeksi. Tasoita kakkulevyn reunat veitsellä ja leikkaa paloiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
karpalo
suklaa
Portviini
mokkapalat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini