
Kaali, porkkanat, kurkku ja avokado saavat seuraa rapeasta retiisistä ja muodostavat kesän värikkään ja eksoottisilla yrteillä maustetun raikkaan salaatin.
Vietnamilainen kesäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kastikkeet (ks.ohjeet alla) ja laita ne hetkeksi sivuun.
-
Viipaloi kaali ohuenohueksi mandoliinileikkurilla, terävällä juustohöylällä tai veitsellä. Laita kaali kulhoon ja lisää suola. Puristele kaaleja hetki, jotta ne alkavat mehustua.
-
Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat, kurkku ja herneenpalot tulitikunohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Lisää kasvikset kaalien joukkoon.
-
Leikkaa avokado viipaleiksi. Laita ne kulhoon ja purista päälle limettimehua tummumisen hidastamiseksi.
-
Irrottele yrtit lehdiksi. Lisää lehdet muiden aineiden joukkoon avokadoviipaleiden kanssa juuri ennen tarjoilua.
-
Taputtele ravut talouspaperilla kuiviksi. Viipaloi chili. Paista ravut chilin kanssa seesami-öljyssä kypsiksi.
-
Jos tarjoat salaatin noutopöydässä, leikkaa katkaravut pitkittäin halki. Sekoita ravut salaattiin tai tarjoa erikseen. Tarjoa kastikkeet erikseen.
Soija-seesamikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi chili. Purista limetin mehu. Yhdistä ne soijakastikkeen, seesamiöljyn, etikan ja fariinisokerin kanssa. Hienonna pinnalle tuoretta ruohosipulia.
Maapähkinäkastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita maapähkinävoi, soijakastike, öljy, sokeri, etikka ja sriracha tehosekoittimessa kastikkeeksi. Lisää sen verran vettä, että saat seoksesta helposti lusikoitavan. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.