Täysjyväpatonki saa mehevän täytteen teriyaki-maustetusta lohesta, pikkelöidystä punakaali-porkkanasalaatista ja majoneesista.
Vietnamilainen lohipatonki
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita kaalisalaatista. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi lasipurkkiin. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Kaada kuuma liemi lasipurkkiin ja anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
-
Sekoita majoneesin joukkoon soija.
-
Leikkaa lohi paksuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa inkivääri, suola ja teriyaki-kastike. Paista lohiviipaleet öljyssä pannulla juuri ja juuri kypsiksi, kerran paistamisen aikana paloja kääntäen. Mausta kypsät lohipalat inkivääri-suola-teriyaki seoksella.
-
Valuta kaalisalaatti etikkaliemestä. Leikkaa patongin toinen sivu auki. Sivele majoneesi patongille ja lado kaalisalaatti, lohiviipaleet ja runsaasti tuoretta korianteria täytteeksi. Leikkaa patonki terävällä sahalaitaveitsellä neljään osaan ja ripottele lopuksi täytteiden päälle seesaminsiemeniä.