Ylellisen raikkaaseen ja keväiseen alkuruokaan tarvitset vain tuoreet ainekset ja viiltävän terävän veitsen. Paahdettu riisi antaa kalaan ihanaa rapeutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
20 min
Helppo
Sitruunainen siikacrudo
Ainesosat
400
g
merestä pyydettyä siikaa fileenä
2
tl
sormisuolaa
2
rkl
riisiä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
sokeria
¼
tl
valkopippuria myllystä
Vaiheet
- Leikkaa kalafilee ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tarjoilulautaselle ja ripottele suola pinnalle.
- Paahda kypsentämätöntä riisiä kuumassa kuivassa pannussa noin 5 minuuttia tai kunnes riisi saa väriä.
- Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista mehu. Hienonna yrtit. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, yrtit, öljy ja sokeri yhteen. Kaada kastike kalapalojen päälle.
- Ripottele riisi annoksen pinnalle ja rouhi mausteeksi valkopippuria.
Vinkki: Voit valmistaa alkuruuan myös kuhasta. Raakana syötävät makean veden siika ja kuha kannattaa kuitenkin ensin pakastaa.