Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
16:00 | 21.5.2021

Paistetut siikafileet ja vihreä romesco

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistetun siian kanssa maistuu vihreä romesco, joka rouhaistaan manteleista, kevyesti paistetuista kasviksista ja mausteista. Pieni pala piparjuurta antaa makuun ytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Paistetut siikafileet ja vihreä romesco

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
siikafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
voita
Vihreä romescokastike
2
vihreää paprikaa
100
g
lehtikaalia
1
vihreä jalapeno tai chili
1
valkosipulinkynsi
1
cm:n pala
piparjuurta
1
rkl
rypsiöljyä
½
sitruunaa
1
dl
kuorittuja manteleita
½
ruukkua basilikaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Lisäksi
yrtinoksia (esim. rakuunaa)

Vaiheet

  1. Tee ensin kastike. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkodat. Leikkaa paprikat ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita jalapeno, säästä puolikas annosten koristeluun. Kuori valkosipulinkynsi ja piparjuuri.

  2. Laita öljy laakeaan pannuun tai kasariin. Lisää kaikki kasvikset koristeeksi tarkoitettua jalapenoa lukuun ottamatta pannuun. Kuullota 4–5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

  3. Kaada kasvisseos pannusta (tehosekoittimen) kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ohueksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu sekä mantelit, basilika, suola ja sokeri kasviseokseen. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella rouheaksi tai sileäksi kastikkeeksi.

  4. Mausta siikafileet suolalla ja sokerilla. Sulata voi kuumassa pannussa ja laita fileet nahkapuoli alaspäin kuumaan voihin. Paista noin 3 minuuttia, käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti. Siirrä kalat tarjoiluvadille.

  5. Lusikoi kastike kalafileen viereen. Koristele jalapenoviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
Kemut
Viikonloppubistro
paistetut siikafileet
siika

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini