Muusikko Tuure Kilpeläisen italialaisvoittoisesta joulupöydästä löytyy joka vuosi ainakin raikkaan hapokasta siikacevichea. Varo, ettet laita liikaa suolaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
20 min + tekeytyminen vähintään 2 h
Helppo
Siikaceviche
Ainesosat
400
g
siikafileitä (kasvatettua tai merestä pyydettyä siikaa)
3
limettiä
noin 1
rkl
vodkaa
noin 1
tl
sormisuolaa
1
tl + 1 tl
kokonaisia rosepippureita
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku
minttua
Vaiheet
-
Leikkaa siikafilee ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle.
-
Purista limeteistä mehut päälle. Lorauta päälle myös vodkaa.
-
Murskaa 1 tl roseepippureita morttelissa ja ripottele päälle. Rouhi myös mustapippuria ja ripottele suolaa. Revi puolet mintusta pinnalle.
-
Anna maustua kylmässä muutama tunti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele vielä lopuilla mintun lehdillä ja kokonaisilla roseepippureilla.