
Kesärullien näpertely on hauskaa. Ohut riisijauhoista ja tapiokatärkkelyksestä valmistettu riisipaperiarkki nostetaan hetkeksi pehmenemään kuumaan veteen. Täytteitä kannattaa lastata maltillisesti.
Vietnamilaiset kesärullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista maapähkinäkastike. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella maapähkinävoi, vesi, limenmehu ja soijakastike. Mausta chilikastikkeella, murskatulla valkosipulinkynnellä ja ripauksella sokeria. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman vettä.
-
Käsittele kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Porkkanat ja kurkun voi suikaloittaa kuorimaveitsellä.
-
Valmista yksi kesärulla kerrallaan: Kasta riisipaperi kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, jolloin paperi pehmenee. Nosta se atuloilla leikkuulaudalle. Lastaa riisipaperin keskelle riviin katkarapuja, graavilohisiivu, viipale tofua tai kypsää broileria. Jätä reunat täytteestä vapaaksi. Levitä päälle kasviksia ja yrttejä. Taita vastakkaiset reunat täytteen päälle, kääräise tämän jälkeen riisipaperi rullalle.
-
Tarjoile kesärullat maapähkinäkastikkeen ja makean chilikastikkeen kanssa.