10:44 | 10.1.2020
Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro
Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.
Suolaisesta riisipuurosta on monenlaisia versioita ympäri Aasiaa. Muun muassa congee-nimellä tunnettu ruokalaji on risottomaisen kostea, puuromainen ruoka, johon on yhdistetty erilaisia makuaineita.
Tämä kiinalaisen riisipuuron ohje kannattaa ottaa käyttöön tavallisena arki-iltana. Myskikurpitsalla rikastettu ruoka hautuu kypsäksi kanaliemessä ilman sen kummempaa vaivannäköä.
Riisipuuron päälle lisätään paistettua, maustepippurilla maustettua broileria ja keitettyjä kananmunia. Viimeisen silauksen ruoka saa pinnalle hienonnetusta kevätsipulista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro
Ainesosat
1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta
Vaiheet
- Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
- Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.
- Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
- Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
- Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
- Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.