Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
8:00 | 28.1.2024

Mausteinen broileripata

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 416 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Pitkä haudutus korostaa pata- ja uuniruokien makuja. Voimakkailla mausteilla saat ruokaan makua ilman suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Mausteinen broileripata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
broilerin koipireisiä (suolaamattomia)
2–4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
200
g
suippopaprikoita
2+1
rkl
öljyä
2
tl
currya
1
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
400
g
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
4–5
dl
vettä
2
tl
vähäsuolaista soijakastiketta

Vaiheet

  1. Pyyhi lihat talouspaperilla. Hienonna valkosipuli. Lohko sipulit. Pilko paprikat isoiksi paloiksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista lihoja pannulla nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut ja nahka rapsakoitunut. Laita lihat uunivuokaan.

  4. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista sipuleita hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja kaada tomaattiseos vuokaan broilerien päälle. Lisää vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Lisää paprikat ja soija kypsennä vielä 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

VINKKI Kaksi teelusikallista vähäsuolaista soijakastiketta vastaa noin grammaa suolaa eli viidesosaa päiväsuosituksesta. Säilyketomaateissa ja maustamattomissa broilereissakin voi olla paljon suolaa. Tarkista niiden suolapitoisuus, jotta vältät piilosuolan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Broileri
Kemut
padat ja laatikot

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini