Edullinen ateria. Broilerin paistileikkeistä haudutettu pata ja riisi ovat täydellinen kaksikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
50 min
Helppo
Pesto-broileripata
Ainesosat
1
rs (n. 600 g)
broilerin luuttomia paistileikkeitä
1
rs
ruskeita herkkusieniä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
½
dl
punaista pestoa
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
mustapippuria rouheena
Vaiheet
- Leikkaa paistileikkeet kolmeen osaan. Lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna puolet öljystä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää broileripalat ruskistumaan muutamassa erässä. Kumoa broilerit hetkeksi lautaselle.
- Lisää loppu öljy, herkkusienet, sipulit ja valkosipulit pataan. Paista muutama minuutti. Kippaa broilerit takaisin pataan.
- Kumoa mukaan tölkki kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon. Mausta liemi pestolla. Lisää suola, rosmariini ja mustapippuri.
- Hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia.
Vinkki! Korvaa herkkusienet suppilovahveroilla. Paista pari desiä pakastettuja suppilovahveroita sipulien kanssa tai lisää desilitra kuivattuja sieniä kypsymään liemen joukkoon.