
Vannotko sinäkin jo pakastesipulikuutioiden nimeen? Jos et, niin tämä resepti viimeistään vakuuttaa sinut niiden käytännöllisyydestä. Herkullinen sipulikeitto valmistuu puolessa tunnissa, ilman kyyneliä.
Sipulikeitto on ihanan lämmittävää, täyteläistä ja edullista ruokaa, mutta jostain syystä sitä tulee tehtyä harvoin. Mahtaisiko syy olla sipulien kyyneleitä aiheuttava pilkkominen tai loputtomalta tuntuva karamellisointi?
Tässä on näihin pulmiin ratkaisu. Pakastealtaasta löytyvät valmiit sipulikuutiot ovat uskomattoman kätevä tuote kaikkeen, mihin tarvitsee enemmän kuin kaksi sipulia. Puolen tunnin sipulikeitto ilman kyyneliä syntyy, kun heittää pakkasesta muutaman pussin sipulikuutioita pannulle pehmenemään.
Sipulien aikaa vievän karamellisoinnin korvaa tässä reseptissä miso-tahnan, fariinisokerin ja worcesterkastikkeen yhdistelmä, joka sekoitetaan pehmenneiden sipuleiden joukkoon. Joukkoon lisätään vielä liemi ja keittoa haudutellaan vartti. Tällä välin ehtii gratinoida keiton lisukkeena tarjottavat juustolla kuorrutetut leipäviipaleet.
Puolen tunnin sipulikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jäiset sipulikuutiot. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia.
-
Lisää miso, worcesterkastike ja sokeri. Sekoita huolellisesti ja lisää loput ainekset.
-
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 15 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita patonkiviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Valuta pinnalle öljyä ja lisää juustoraaste. Paista uunissa 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa leivät keiton lisukkeena.
Vinkki Voit korvata viinin ruokalusikallisella punaviinietikkaa ja ¾ dl:lla vettä.