Lehtikaali on trendikäs superruoka, jonka viherhiukkasissa on rautaa sekä K- ja C-vitamiinia. Keitossa se saa kaverikseen papuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 min
Helppo
Terveellinen lehtikaali maistuu myös keitossa
Ainesosat
5
lehtikaalin lehteä
1
keskikokoinen keltasipuli
tilkka öljyä kuullottamiseen
2
lehtisellerinvartta
1/4
kpl
pientä kesäkaalia
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1/2
tl
kuivattua timjamia
ripaus kuivattua rosmariinia
400
g
valkoisia säilykepapuja
Vaiheet
- Huuhdo lehtikaalin lehdet, poista kova kanta ja silppua lehdet pienemmiksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se öljyssä kattilanpohjalla.
- Lisää hetken päästä huuhdotut ja pilkotut lehtisellerinvarret ja silputtu kaali. Kuullota edelleen parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, liemikuutiot ja yrtit. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 5–7 minuuttia ja lisää lopuksi valutetut säilykepavut.
- Kiehauta keitto, tarkista suolan määrä ja tarjoile esimerkiksi rapean maalaisleivän kera.