Herkullinen herkkusienikastike
Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!
Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja sipulista sekä suolasta ja pippurista. Niillä lähdin tätäkin kastiketta luomaan. Lisäsin kuitenkin vielä rohkeammin makua soijakastikkeella ja omeanasiiderietikalla, tätä en olisi tehnyt kantarelleille. Mutta herkkusieni on mielestäni joustavampi eri käyttötarkoituksiin.
Me tullaan tekemään tätä ruokaa varmasti lähiaikoina, siispä kirjaan hyväksi todetut ainesosat ja määrät niin itselle kuin teillekin.
VEGAANINEN VERSIO: Käytä kasvisrasvaa paistamiseen! Kermana toimii hyvin kaurakerma.
Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).
Jos teet minun tavoin sienipastaa, niin omasta mielestä tässä on hyvässä suhteessa kastiketta ja pastaa. Varsinkin fusilloni tai farfalle tykkää tästä kastikkeesta. Tästä tulee hyvin reilut kaksi annosta.