Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Vegaaninen
10:48 | 13.4.2021

Herkullinen herkkusienikastike

Lisää omaan keittokirjaan
Soupzblogi on lisännyt 4 reseptiä

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja sipulista sekä suolasta ja pippurista. Niillä lähdin tätäkin kastiketta luomaan. Lisäsin kuitenkin vielä rohkeammin makua soijakastikkeella ja omeanasiiderietikalla, tätä en olisi tehnyt kantarelleille. Mutta herkkusieni on mielestäni joustavampi eri käyttötarkoituksiin.

Me tullaan tekemään tätä ruokaa varmasti lähiaikoina, siispä kirjaan hyväksi todetut ainesosat ja määrät niin itselle kuin teillekin.

VEGAANINEN VERSIO: Käytä kasvisrasvaa paistamiseen! Kermana toimii hyvin kaurakerma.

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa, niin omasta mielestä tässä on hyvässä suhteessa kastiketta ja pastaa. Varsinkin fusilloni tai farfalle tykkää tästä kastikkeesta. Tästä tulee hyvin reilut kaksi annosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
max 20 min
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Vaiheet

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini