Vain elämää -ohjelman kaudella 2016 Lauri Tähkän lounaalla syödään kolmen sipulin keittoa. Keiton ohje on peräisin Tähkän omasta keittokirjasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 1 t haudutus
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kolmen sipulin keitto
Ainekset
2
kokonaista valkosipulia
oliiviöljyä
noin 8
dl
kasvis- tai kanalientä
1/2
limetin mehu
50
g
purjoa
50
g
punasipulia
2
dl
kermaa
1
rkl
voita
1
nippu
persiljaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
(2
rkl
vehnäjauhoja)
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja laita ne uunivuokaan. Pirskottele valkosipulien päälle oliiviöljyä. Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta sipuleita uunissa tunnin ajan.
- Anna valkosipulien jäähtyä, säästä valunut öljy. Kuori ja pilko purjo ja punasipulit. Hienonna myös valkosipulit. Kuullota kattilassa voissa purjo, punasipuli ja valkosipulit. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja anna hautua 20 minuuttia.
- Kaada vuoasta valkosipulien oliiviöljy keittoon. Hienonna sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää kerma joukkoon. Voit suurustaa keittoa vehnäjauhoilla, jos se tuntuu liian ohuelta. Lisää kermaan 2 rkl vehnäjauhoja.
- Mausta limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Vinkki! Keiton päälle sopivat uunissa paahdetut leipäkuutiot. Myös rapea pekoni tai kevätsipulinvarret sopivat.