Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Lauri Tähkä KUVA Jussi Hellsten

Vain elämää -ohjelman kaudella 2016 Lauri Tähkän lounaalla syödään kolmen sipulin keittoa. Keiton ohje on peräisin Tähkän omasta keittokirjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 1 t haudutus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kolmen sipulin keitto

Ainekset

2
kokonaista valkosipulia
oliiviöljyä
noin 8
dl
kasvis- tai kanalientä
1/2
limetin mehu
50
g
purjoa
50
g
punasipulia
2
dl
kermaa
1
rkl
voita
1
nippu
persiljaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
(2
rkl
vehnäjauhoja)

Työvaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja laita ne uunivuokaan. Pirskottele valkosipulien päälle oliiviöljyä. Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta sipuleita uunissa tunnin ajan.
  2. Anna valkosipulien jäähtyä, säästä valunut öljy. Kuori ja pilko purjo ja punasipulit. Hienonna myös valkosipulit. Kuullota kattilassa voissa purjo, punasipuli ja valkosipulit. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja anna hautua 20 minuuttia.
  3. Kaada vuoasta valkosipulien oliiviöljy keittoon. Hienonna sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Lisää kerma joukkoon. Voit suurustaa keittoa vehnäjauhoilla, jos se tuntuu liian ohuelta. Lisää kermaan 2 rkl vehnäjauhoja.
  5. Mausta limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

 Vinkki! Keiton päälle sopivat uunissa paahdetut leipäkuutiot. Myös rapea pekoni tai kevätsipulinvarret sopivat.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Tiktok-sovelluksesta tuttu nuudeliannos syntyy pikanuudeleista. Valmiskastikkeet korvataan sekoittamalla nuudelit voin, soijakastikkeen, kananmunan, chilin ja kevätsipulin kanssa. Nämä nuudelit ovat hyvänmakuista pikaruokaa sellaisenaan, mutta halutessaan ne voi höystää ruokaisammaksi tofulla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-nuudelit eli pikaiset ramen-nuudelit

Ainekset

2
pkt (à 100 g)
ramen-pikanuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
fariinisokeria
3
rkl
soijakastiketta
2
kananmunaa
2
kevätsipulia
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista: älä käytä nuudeleiden mukana tulevia maustepusseja.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää chili, sokeri ja soijakastike.

  3. Lisää valutetut, kypsät nuudelit pannulle ja sekoita soijaseos niihin. Siirrä nuudeliseos pannun reunoille.

  4. Riko munat pieneen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki haarukalla. Kaada munat pannulle ja paista kokkeliksi.

  5. Sekoita nuudelit ja munat keskenään. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki: Tee nuudeleista ruokaisammat ja lisää joukkoon kasviksia, broileria, katkarapuja tai tofua. Myös kasvikset, kuten porkkana, kaali ja sienet, sopivat hyvin nuudeleihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Malai kofta eli friteeratut intialaiset juusto-kasvispyörykät saavat makunsa inkivääristä, korianterista ja juustokuminasta. Tarjoa ne keitetyn riisin ja naanleivän seurassa.

Viinisuositus: Lihattomien koftien raaka-aineina on paneer-juustoa ja perunaa. Molempien makua tukee aromaattinen chardonnay, kuten Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins 2018, 10,98 e (0,375 l). Viinin kevyt mausteisuus, kermaisuus ja paahteisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malai kofta

Ainekset

6
kylmää, keitettyä perunaa (n. 600 g)
1
pkt (225 g)
paneer-juustoa
dl
cashewpähkinöitä
1
chilipalko
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Lisäksi
naan-leipää tai riisiä
½
dl
cashew-pähkinöitä
½–1
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt, jäähdytetyt perunat. Murskaa perunat haarukalla kulhossa. Raasta paneerjuusto. Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi. Kuori ja hienonna chili pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä perunat, juusto, pähkinät, chili ja inkivääri. Lisää maissitärkkelys ja mausteet. Laita koftataikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

  2. Tee tällä välin kastike (resepti alla).

  3. Muotoile viilenneestä koftamassasta 12 palleroa. Kaada rypsiöljy 2 litran kattilaan ja kuumenna öljy keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pallot öljyssä kaksi kerrallaan, 1–2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes koftissa on rapea pinta ja kaunis väri. Nosta valmiit koftat reikäkauhalla talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy paperiin.

  4. Viimeistele kastike. Soseuta se tehosekoittimessa sileäksi. Lisää kerma, sokeri ja suola. Kiehauta kastike. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä, jos kastike tuntuu liian tanakalta.

  5. Tarjoa koftat ja kastike riisin tai naan-leivän kanssa. Viimeistele pähkinöillä ja riisillä.

Kermainen tomaattikastike

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä hienonnettuna
4
rkl
kirkastettua voita tai r ypsiöljyä
1
rkl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kurkumaa
1
dl
cashewpähkinöitä
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
dl
kasvislientä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
tl
fariinisokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä voissa kasarissa tai kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet ja jatka paistamista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Varo, etteivät mausteet pala.

  3. Lisää kastikepohjaan tomaatit, pähkinät ja kasvisliemi. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat tarjota koftat riisin kanssa, laita riisi tässä vaiheessa kiehumaan.

  4. Laita valmiit koftat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain

Ainekset

½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.

  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.

  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)