
Linssipata valmistuu kotivarasta. Nesteen määrä vaikuttaa siihen, tuleeko ruoasta pata vai keitto.
Tässä linssipadassa on erityisen pehmeä ja tasainen koostumus, sillä kasvikset, eli porkkanat ja kesäkurpitsa, raastetaan. Sipuli hienonnetaan myös hyvin pieneksi.
Inkiväärillä, kookosmaidolla ja currylla maustettu linssipata ottaa vaikutteita intialaisesta ruoasta. Lisälämpöä saa halutessaan pilkkomalla joukkoon chiliä.
Ihan ensiksi padassa kuullotetaan mausteita öljyssä. Sen jälkeen lisätään sipuli ja lopuksi kasvisraasteet. Kun niitä paistaa hetken mausteiden kanssa, maut sekoittuvat paremmin.
Pataan lisätään tomaattimurskaa, hieman kasvislientä sekä linssit. Puolessa tunnissa kasvikset ja linssit ovat pehmentyneet täysin. Lopuksi lisätään kookosmaito pehmentämään myös maut miellyttäviksi.
Inkivääri-kookos-linssipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkanat sekä inkivääri. Raasta myös kesäkurpitsa.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota inkivääri, curry ja pippuri öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää raastetut kasvikset ja kuumenna noin minuutti.
-
Kaada joukkoon tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit vedellä ja lisää vesi kattilaan.
-
Huuhdo linssit kylmällä vedellä siivilässä ja kumoa kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio ja sokeri.
-
Kuumenna pata kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
-
Lisää kookosmaito ja kuumenna noin minuutti. Tarjoa linssipata esimerkiksi keitettyjen ateriajyvien kanssa.
Vinkki Voit lisätä padan joukkoon puolikkaan (125 g) kotijuuston paloiteltuna tai noin nyrkin kokoisen palan leipäjuustoa. Saat padasta keiton, kun nostat veden määrän 1 litraan. Keiton voi myös soseuttaa.
Yhdessä annoksessa 418,5 kcal, rasvaa 19 g (tyydyttynyt 10,1 g), proteiinia 17 g, hiilihydraattia 39,3 g. Laskettu sen mukaan, että kookosmaitoa 2 dl.