klo 13:47 | 14.5.2013

Pasta "gazpacho" tehdään tomaatista, kurkusta ja mozzarellasta. Pakkaa kylmä pasta vaikka piknikkoriin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Pasta ”gazpacho” ja mozzarella di bufala
Ainekset
1
kurkku
1
punainen paprika
8
tomaattia
2
viipaletta
vaaleaa leipää
1/2
dl
sherryviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi
300
g
nauhapastaa (esim. linguine)
4
viipaletta
vaaleaa leipää
200
g
mozzarella di bufalaa
1
ruukku
basilikaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Kuori kurkku. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Poista tomaateista kannat. Leikkaa vihannekset pieniksi kuutioiksi. Säästä 1 dl paloja kokonaisena ja laita loput tehosekoittimeen.
- Paahda leipä leivänpaahtimessa tai uunissa ja murusta vihannesten joukkoon. Lisää etikka, öljy, valkosipuli ja mausteet. Aja vihannekset tasaiseksi ja tarkista maku. Sekoita lopuksi vihanneskuutiot kokonaisina joukkoon.
- Laita halutessasi gazpacho-kastike jääkaappiin tekeytymään, kunnes se on kylmää. Voit tehdä ruoan tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, suuressa kattilassa ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla. Sekoita gazpacho-kastike pastan joukkoon ja siirrä tarjoilukulhoon.
- Paahda leivät paahtimessa tai uunissa ja leikkaa kuutioiksi. Revi mozzarella peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Revi basilika reiluiksi paloiksi. Sekoita sattumat pastaan. Pirskota oliiviöljyä ja rouhi pippuria päälle.