
Tunturipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa savupotka ohuiksi siivuiksi.
-
Kuumenna voi padassa. Ruskista siinä kohmeinen käristysliha muutamassa erässä. Siirrä ruskistetut lihat odottamaan. Paista sipuleita ja savupotkaa hetki. Laita ruskistetut käristyslihat takaisin pataan.
-
Lisää tomaatit, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 1½ tuntia niin, että liha mureutuu.
-
Sekoita jauhot kerman joukkoon ja lisää suurus ohuena nauhana pataan. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta marjahyytelöllä, suolalla ja persiljalla.
-
Kuori padan kypsyessä perunat ja keitä ne kypsiksi.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää pannulle maito ja hauduta sipulia 10 minuuttia. Soseuta perunat, lisää sipulimaito soseeseen ja mausta suolalla.