Pizza lainaa makunsa caesarsalaatista. Salaatin lehtdet, ohuet parmesansiivut ja savulohi levitetään kypsän pizzan päälle.
Katso pizzapohjan ohje täältä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 isoa pizzaa
1 t
Caesarpizza
Ainesosat
1
annos
pizzapohjaa (ks. reseptin linkki yltä)
3
dl
caesarkastiketta (ks. ohje alla)
1
kerä
roomansalaattia
½
dl
parmesaanijuustoa
200
g
lämminsavu- tai hiilloslohta
Caesarkastike
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
dijon-sinappia
1
tl
worcestershire- kastiketta
4
sardelli- tai anjovisfileetä
½
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Tee pizzapohja ja anna nousta 30 minuuttia.
- Tee caesarkastike. Yhdistä kulhossa majoneesi ja ranskankerma. Hienonna sardelli- tai anjovisfileet ja raasta parmesaani ja valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikeainekset.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kauli tai painele pizzapohjat käsin. Levitä pinnalle reilu kerros kastiketta. Paista pizzoja uunissa 10–15 minuttia.
- Hienonna salaatinlehdet, höylää juusto ohuiksi suikaleiksi. Paloittele lohi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon loput caesarkastikkeesta. Nosta salaattia reilusti kypsän pizzan päälle.