Suonenjoen mansikkafestivaali on perinteinen marjajuhla. Kuvat: Istockphoto.
Suonenjoen mansikkafestivaali on perinteinen marjajuhla. Kuvat: Istockphoto.

Ota makutekijät huomioon, kun suunnittelet kesäloman ohjelmaa. Soppa kokosi 15 hauskaa ja herkullista kesätapahtumaa eri puolilta Suomea.

1 tori, 10 ravintolaa, 35 annosta

Ravintolafestivaali Taste of Helsinki järjestetään nyt neljättä kertaa. Helsingin kansalaistorilla maistiaisiaan esittelee 10 ravintolaa eri puolilta Suomea. Lisäksi luvassa on viinejä, kokkausnäytöksiä ja kokkikoulu.

Taste of Helsinki 11.–14.6.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerrankin saa potuttaa

Viisivuotias neitsytperunafestivaali juhlistaa sitä monelle tärkeintä kesäruokaa eli varhaisperunaa. Ohjelmassa on ainakin perunankokkauskilpailu ja perunasymposium, jonka teemana on moniaistinen ravintolakokemus. Perunankuorinnassa kisataan myös, totta kai.

Neitsytperunafestivaali Turussa 12.–13.6.

Muotoilijan mestariteokset

Kaunis kattaus on iso osa ruokailuelämystä, ja astiat sekä aterimet ovat tärkeä elementti kauniissa kattauksessa. Suomen lasimuseon näyttely Riihimäellä esittelee Tapio Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemia astiastoja, aterimia ja lasiesineitä.

Ajatonta kauneutta -näyttely Suomen lasimuseossa Riihimäellä 12.6.–31.12.

 

Korkkaa käsityöläisolut

Trenditietoinen täyttää lasinsa nyt pienpanimo-oluella. Suuret oluet – pienet panimot -festivaali kerää yhteen alan kiinnostavat osaajat. Tapahtuma järjestetään kesän aikana sekä Lahdessa että Helsingissä.

Suuret oluet – pienet panimot Lahdessa 25.–27.6. ja Helsingissä 22.–25.7.

 

Mäiskettä ja mustaa ruokaa

Metallifestivaalin ravintola keskittyy tietenkin tummanpuhuvaan ruokaan. Tavastia-klubin pyörittämä pop up -ravintola leikittelee mustalla teemalla, joten tarjolla voi olla esimerkiksi black angus -härkää. Black dining -ravintola on sijoitettu festivaalialueelle, joten ruokailu onnistuu moshaamisen lomassa.

Tuska Helsingissä 26.–28.6.

 

Olé savolaisittain

Kuopion viinijuhlien teemana ovat tänä kesänä espanjankieliset viinimaat. Luvassa on viinejä Espanjan lisäksi ainakin Argentiinasta, Chilestä ja Uruguaysta. Tänä vuonna tapahtumassa on myös erityinen ruokakatu, jossa on tarjolla muun muassa tapaksia ja paellaa. Musiikkipuolella nähdään esimerkiksi Elastinen, Kaija Koo ja Paula Koivuniemi.

Kuopio Wine Festival 26.6.–4.7.

 

Kova kolmikko pääkaupunkivisiitillä

Raumalainen Goto, turkulainen Kaskis ja forssalainen Köökki sijoittuivat kolmen kärkeen Glorian ruoka & viinin ravintolaäänestyksessä 2014. Nyt kolmikko haluaa esittäytyä pääkaupunkiseutulaisille. Ravintolat esittelevät osaamistaan Helsingin Kellohallissa kolmen päivän ajan, luvassa on illallinen, rentoa grillausta ja tietenkin brunssi.

1-2-3 Puhtaita makuja Helsingissä 3.–5.7.

 

Musiikkia ja mallasjuomia

Iisalmen olutfestareilla on mahdollisuus nauttia myös erikoisoluista, lonkeroista, siidereistä ja viineistä. Lisäksi tarjolla on ruokaa ja alkoholittomia juomia. Musiikkikattaukseen muodostavat tänä kesänä muun muassa Irina, Arttu Wiskari ja Jari Sillanpää.

Oluset Iisalmessa 10.–11.7.

 

Marjafanin mansikkapaikka

Suonenjoen perinteiset mansikkakarnevaalit täyttävät jo 45 vuotta. Tänä vuonna karnevaaleilla kisataan mansikansyönnissä ja kruunataan uusi mansikkatyttö. Musiikkitarjonnasta vastaavat muun muassa Diandra, Pelle Miljoona ja Pete Parkkonen. Lisäksi luvassa on julkkisten jalkapallo-ottelu.

Suonenjoen mansikkakarnevaalit 10.–12.7.

 

Pienpanimoita tanssilavatunnelmissa

Kymijoki Beer Festival keskittyy kotimaisiin pienpanimo-oluisiin ja -siidereihin. Tapahtuma järjestetään Kallioniemen tanssilavalla Kouvolassa, joten juomien lisäksi luvassa on myös musiikkia ja tanssia. Eikä ruokaakaan ole unohdettu!

Kymijoki Beer Festival 7.–8.8.

 

Kaupunkifestari käy gastronomeillekin

Flow-festivaali tunnetaan paitsi musiikillisesta annistaan mutta myös laajasta ravintolatarjonnasta. Tänä vuonna tapahtumaan ottaa osaa noin 30 ravintolaa. Tarjonta painottuu lähi- ja luomuruokaan ja kasvissyöjät on otettu erityisen hyvin huomioon, sillä jokainen festareiden ruokamyyjä tarjoaa myös kasvisannoksia. Lisäksi tapahtuma-alueella on samppanjabaari ja erikoisolutbaari.

Flow Helsingissä 14.–16.8.

 

Ei vampyyreille

Kynsilaukan kaverit kokoontuvat kesän päätteeksi Keravalle juhlistamaan valkosipulifestivaalia. Festareilla pääsee nauttimaan valkosipulin aromista muun muassa oluessa ja jäätelössä. Lisäksi luvassa on markkinahumua, Jussi Raittinen & The Boysin keikka ja vuoden kynsilaukkaajan valinta.

Keravan valkosipulifestivaali 15.8.

 

Michelin-miehen räppiruokaa

Hip hop -festivaali Blockfest on jälleen kiinnittänyt Michelin-kokki Hans Välimäen vastaamaan tapahtuman exclusive-alueen tarjoiluista. Viime vuonna Välimäki suunnitteli oman nimikkoannoksen räppäri Snoop Doggille, tänä vuonna luvassa on erikoismenu festivaalivieraille.

Blockfest Tampereella 21.–22.8.

 

Naisvoimaa Mäntässä

Ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä järjestää ruokaa ja taidetta yhdistävän Food & Art -tapahtuman taidemuseo Göstassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna Terävä on kutsunut tapahtumaan joukon kuuluisia naiskeittiömestareita. Osaamistaan esittelevät Léa Linster Luxemburgista, Christina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot Ranskasta sekä Malin Söderström Ruotsista. Lisäksi ohjelmassa on keskusteluja, ruoka- ja käsityöläistori ja taidenäyttelyitä.

Food & Art ja Ihanat naiset Mäntässä 27.–30.8.

 

Savolaisia makupaloja

Ruokakulttuurifestivaali Satoa esittelee pohjoissavolaista ruokaosaamista. Festivaaleilla voi ostaa pikkuannoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla festarialueen oheisohjelmasta. Festivaalin ohjelma tarkentuu vielä kesän aikana.

Satoa-ruokakulttuurifestivaali Kuopiossa 29.–30.8.

Sisältö jatkuu mainoksen alla