Hyvä ruoka ei todellakaan maksa maltaita.

Alkuun: Feta-bataattipiiras

Suolainen feta ja makea bataatti yhdistyvät pirteäksi piirakaksi. Ohueksi siivutettu bataatti tekee piiraasta juhlavan näköisen pienellä vaivalla! Kata bataattipiirakka rennosti olohuoneen pöydälle alkumaljan seuraksi. Kaiva pakastimen perukoilta joulusta unohtuneet torttutaikinat käyttöön tai nouki lehtitaikina kaupan pakastealtaasta. Halutessasi voit pyötäyttää piirakan kylkeen pienen salaatin tuomaan raikkautta.

Poimi resepti talteen täältä!

Pääruoaksi: Sitruunainen kanapata

Broileri on todellinen pääsiäisklassikko, ja erityisen helposti maukas broileripata valmistuu yhdessä vuoassa, jossa kanankoipinuijat saavat kypsyä rauhassa mehukkaiksi. Koivet ovat ehdottomasti kanan maukkain (ja halvin) osa! Kasvikset ja perunat ovat mukana padassa, joten erillistä lisuketta ei tarvita. Jos ruoan kanssa kuitenkin haluaa tarjota jotain, raikas jogurttikastike voisi tehdä terää.

Lue tarkka resepti täältä!

Jälkkäriksi: Pashasmoothie

Pashan teko vaatii kärsivällisyyttä, mutta pashasmoothien ei. Surauta sekaisin pashan maut ja kas, jälkkäri on valmis! Tarvitset sitruunan ja appelsiinin tuomaan raikkautta ja rusinoita makeuttamaan juomaa. Pääosassa on tietenkin rahka! Smoothie on raikas päätös pääsiäisaterialle.

Katso resepti täältä!

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!