Hauskasti nimetty argentiinalainen pihviviini passaa reilusti maustetun naudan kanssa.

Tilimuqui Single Vineyard Cabernet Sauvignon Bonarda 2013, 9,98 e.

Jos valitsisin viinin ihan vain hauskan nimen perusteella, argentiinalainen Tilimuqui Single Vineyard Cabernet Sauvignon Bonarda 2013 lähtisi mukaan heti.

Nimi kääntyy suomalaisen suussa taatusti muotoon "tiilimuki". Mukava tuttavuus on itse viinikin. Täyteläisessä mutta sopivan hapokkaassa maussa on mustikkaa, karpaloa ja mustaherukkaa. Suutuntuma on mehukas, ja jälkimaussa on yrttejä sekä makeahkoa mausteista paahteisuutta.

Mainio yleispunaviini paistetulle tai pariloidulle ja reilusti maustetulle naudalle tai hirvelle.

Lupa korkata -palstalla viinitoimittaja Tuomas Tanttu suosittelee uutuusviinejä.

Lue Tuomaksen muut viinisuositukset klikkaamalla tästä!

Uunikana, kesäkurpitsa-munakoisohöystö ja paistetut sienet sekä kermainen lohipasta saavat tästä valkoviinistä oivan parin.

Mikä? Lourensford The Dome Chardonnay 2017, 13,30 e, on eteläafrikkalainen kuiva valkoviini.

Millainen? Leveän ja runsaan valkoviinin maussa on eksoottisia hedelmiä, pähkinää ja ryhdikästä tammista mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty kesäkurpitsa- ja munakoisohöystön kanssa tarjottavalle uunikanalle. Hienon hinta-laatusuhteen ostos maistuu myös possunfileen ja kermaisen lohipastan kanssa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.