Kinkun sisään voi kääräistä myös kuivatun hedelmän. Kuva: Istockphoto.
Kinkun sisään voi kääräistä myös kuivatun hedelmän. Kuva: Istockphoto.

Nälkä kurnii jo, mutta illallisen valmistamiseen kuluu vielä ainakin puoli tuntia. Onneksi hätiin astuu ruuanlaittoruoka!

Sopan Facebook-sivulla keskusteltiin eilen tärkeästä aiheesta. Millä nimellä soppalaiset kutsuvat välipalaa, joka syödään töiden jälkeen ennen varsinaisen iltaruuan valmistamista?

Vastaukset olivat hauskoja.

Jotkut valmistivat ruuanlaittoruokaa. Toiset taas puhuivat sympaattisesti kärttykeksistä tai napsispalasta. Osa suhtautui välipalaan käytännönläheisesti nälänsiirtäjänä tai huikopalana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja toki pelastuksen karmivaan nälkään tarjosivat myös lasten karkit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aiheesta innostuneena päätimme täällä Sopan toimituksessa listata hyviä vinkkejä ruuanlaittoruuaksi. Onhan ruuanlaittoruoka merkittävä välipala, se kun pelastaa kokkaajan edessä tykyttävältä nälkäraivolta. Tähtäsimme sellaisiin välipaloihin, joiden raaka-aineet löytyvät useimmiten kaapista.

1. Hapankorppu

Hapankorppuun voi aina luottaa! Ne säilyvät kaapissa pitkään ja maistuvat joko sellaisenaan tai levitteiden tai päällysteiden kera.

2. Juusto-leikkelerulla

Höylää siivu juustoa, aseta juustoviipaleelle leikkelesiivu. Rullaa tai taittele. Syö. Hätätapauksessa voit jättää jommankumman raaka-aineen pois. Silloin voit sipaista juustosiivulle tai leikkeleelle vaikka hieman sinappia.

3. Salaattirulla

Kasaa salaatinlehdelle kaapista löytyviä raaka-aineita. Hyviä ovat esimerkiksi raejuusto, maustettu tonnikala tai tuorejuusto. Kiepsauta rullalle ja syö! Halutessasi voit lisätä salaatinlehden myös edellä mainittuun juusto-leikkelerullaan. Eläköön, tervellisyys!

4. Kananmuna

Hyvä nyrkkisääntö: aina kun keität kananmunia, keitä niitä muutama yli tarpeen. Keitetyt kananmunat säilyvät jääkaapissa hyvinä ainakin viisi päivää, jopa viikon. Munat voi popsia sellaisenaan tai lisukkeiden kera. Halkaistulle kananmunalle voi turauttaa vaikka hieman mätitahnaa tai sriracha-kastiketta.

5. Kurkkutanko

Leikkaa kurkusta akuutin nälän mittainen pätkä. Halkaise kurkku pitkittäin ja sivele päälle esimerkiksi tuorejuustoa. Halutessasi voit päällystää kurkkuveneet vielä yrteillä, juustolla tai leikkeleellä.

Muita hyviä vaihtoehtoja: Suolamantelit ja suolapähkinät, kuivatut hedelmät, edellisen iltaruuan jämät, lasten karkit.

Millaisia ruuanlaittoruokia teillä on? Kertokaa kommenttiosiossa!

Lue myös: 5 terveellistä herkkua iltasyöpölle.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla