Sieniruokien suosio näkyy ruokakaupan vihannesosastolla, johon on ilmestynyt uusia viljeltyjä sieniä.

Siiliorakas

Tässä taitaa olla viljeltyjen sienien hauskimmalta näyttävä tapaus. Pientä pörröistä pompomia muistuttava siiliorakas on myös kaupassa viljeltyjen sienten uusin tulokas. Sen hienostuneen maun on kuvattu muistuttavan mantelia ja hummeria. Sieni tunnetaan myös nimellä Lion’s mane.

Enoki

Valkoinen enokisieni on suomenkieliseltä nimeltään talvijuurekas. Ohut sieni näyttää naulalta. Samannäköistä ruskeaa shimejiä on myös alkanut näkyä kaupoissa. Ne ovat suosittuja aasialaisissa ruuissa, kuten kirkkaissa keitoissa ja pataruuissa. Enokisieniä voi syödä raakanakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osterivinokas

Miedon osterivinokkaan maku tuo mieleen kantarellin ja hiukan myös herkkusienen. Pehmeän makunsa vuoksi se taipuu monenlaisiin ruokiin. Kokeile osterivinokasta vaikkapa perinteisessä kermaisessa kastikkeessa, risotoissa ja pastaruuissa.

Portobello

Jättikokoinen portobello on oikeastaan tuttuakin tutumpi herkkusieni – vain isoksi kasvanut sellainen. Kun kookkaan portobellon lakin maustaa ja grillaa tai paistaa paistinpannussa kokonaisena, siitä saa mehevän ”pihvin” vaikka burgerin väliin.

Kuningasosterivinokas

Napakan kuningasosterivinokkaan parhaita puolia on se, että se pysyy kiinteänä pannussa paistamisen, grillaamisen ja savustamisenkin jälkeen. Siitä syntyy myös esimerkiksi nyhtösientä, joka on herkkua niin burgerien, hodarien kuin tacojen välissä.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla