Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Meksikolaisittain maustetusta osterivinokkaasta syntyy ihanan tahmea tacotäyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtösienitacot

Ainekset

400
g
osterivinokkaita
2
valkosipulinkynttä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
½
tl
cayennepippuria
4
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
Salsa Chipotle -kastiketta (esim. Pirkka)
2
rkl
valmista bbq-kastiketta
1
limen mehu
Lisäksi
1
makea sipuli
1
avokado
1
ruukku
korianteria
8
maissitortillalettua
1
lime lohkoina
½
dl
säilöttyjä jalapenoja

Työvaiheet

  1. Revi osterivinokas pitkittäin ohuiksi suikaleiksi esim. haarukan avulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita sienet, valkosipuli ja kuivat mausteet kulhoon, sekoita hyvin.

  2. Kuumenna öljy pannulla, paista sienisuikaleita kuumalla lämmöllä noin 10 minuuttia niin, että sienet pikkuhiljaa ruskistuvat. Lisää pannulle salsa ja bbq-kastike, purista lopuksi limen mehu joukkoon. Kuumenna niin, että ainekset kiehahtavat kasaan tahmeaksi, kastikemaiseksi kerrokseksi sienisuikaleiden pinnalle.

  3. Kuori ja suikaloi sipuli, halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha ja hienonna korianteri. Viipaloi lime lohkoiksi. Lämmitä tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa sienitäyte letuille, lisää sipulia, avokadoa, korianteria ja jalapenoja. Tarjoile limelohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Keksikää jo jotain uutta!! Ker...

Osterivinokkaat on niin maukaita sieniä, että niitä ei kannata tappaa bbg- kastikkeella!
Sopan toimituksen ideat on ihan pihalla, tässäkin reseptissä :(
Tooooodella pettynyt!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Teemme reseptejä moneen lähtöön: vanhoja klassikoita, kekseliäitä uusia, voimakkaasti maustettuja ja sellaisia, jotka luottavat raaka-aineiden omiin makuihin. Tarkoituksena on, että jokainen löytäisi sivustoltamme omaan makuun ja erilaisiin ruokavalioihin sopivia ajankohtaisia ruokaohjeita. Laita toki suoraa palautetta toimitukseen, mitä sinä toivoisit: osoitteemme on soppa365@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.