Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Riikka Väliahde

Nerokas vegaaniherkku valmistuu pikaisesti uunissa. Nyhdetty ja maustettu sieni sopii hodarin väliin, burgereihin, tacoihin ja salaattiin.

3370611

Näin instagramissa videon, jossa iso kuningasosterivinokas revittiin säikeiksi, maustettiin ja paistettiin pannulla nyhtökanan näköiseksi herkuksi. Innostuin heti, ja päätin kehittää oman versioni.

Minun versiossani sieni paahdetaan uunissa ja maustamiseen käytetään vähän sokeria tai siirappia. Tällöin sienen pinnasta tulee rapea, mutta myös  karamellinen. 

Sienen nyhtäminen on superhelppoa. Puolitin sienet, ja riivin puolikkaat sienet säikeiksi haarukan avulla. Neljän sienen nyhtämiseen menee vain muutama minuutti. Mausteseosta on tärkeää hieroa joka puolelle, jotta makua on kaikkialla. Sieni pitää myös levittää pellille tasaisesti, jotta se paistuu kaikkialta.

Kuningasosterivinokas on miedon makuinen napakkarakenteinen sieni, jota löytyy hyvin isoista marketeista tai aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min

Nyhtösieni

Ainekset

4
kuningasosterivinokasta
3
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
chilikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Puolita kuningasosterivinokkaat ja revi ne säikeiksi haarukan avulla. Nostele hiutulat pellille. Mittaa mausteet niiden joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda uunissa 15- 20 minuuttia

Kommentit (2)

Vierailija

Hei! Mitkä muut sienet sopivat nyhtämiseen, onko turha yrittää siitakkeista tai herkkusienistä? Asun maalla, joten valikoima on rajattu.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei, tätä on kokeiltu myös kanttarelleista ja herkkusienistä! Toimivat molemmat :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-gnocchipelti

Ainekset

½
varhaiskaali
500
g
perunagnoccheja
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
½
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
tuoreita tai 200 g pakastehernettä
1/3
purjon vihreää osaa
LISÄKSI
50
g
parmesaania
½
sitruunan kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

  3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 222 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)