Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Riikka Väliahde

Nerokas vegaaniherkku valmistuu pikaisesti uunissa. Nyhdetty ja maustettu sieni sopii hodarin väliin, burgereihin, tacoihin ja salaattiin.

3370611

Näin instagramissa videon, jossa iso kuningasosterivinokas revittiin säikeiksi, maustettiin ja paistettiin pannulla nyhtökanan näköiseksi herkuksi. Innostuin heti, ja päätin kehittää oman versioni.

Minun versiossani sieni paahdetaan uunissa ja maustamiseen käytetään vähän sokeria tai siirappia. Tällöin sienen pinnasta tulee rapea, mutta myös  karamellinen. 

Sienen nyhtäminen on superhelppoa. Puolitin sienet, ja riivin puolikkaat sienet säikeiksi haarukan avulla. Neljän sienen nyhtämiseen menee vain muutama minuutti. Mausteseosta on tärkeää hieroa joka puolelle, jotta makua on kaikkialla. Sieni pitää myös levittää pellille tasaisesti, jotta se paistuu kaikkialta.

Kuningasosterivinokas on miedon makuinen napakkarakenteinen sieni, jota löytyy hyvin isoista marketeista tai aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min

Nyhtösieni

Ainekset

4
kuningasosterivinokasta
3
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
chilikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Puolita kuningasosterivinokkaat ja revi ne säikeiksi haarukan avulla. Nostele hiutulat pellille. Mittaa mausteet niiden joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda uunissa 15- 20 minuuttia

Kommentit (2)

Vierailija

Hei! Mitkä muut sienet sopivat nyhtämiseen, onko turha yrittää siitakkeista tai herkkusienistä? Asun maalla, joten valikoima on rajattu.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei, tätä on kokeiltu myös kanttarelleista ja herkkusienistä! Toimivat molemmat :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Parsoja joudutaan vielä odottelemaan, mutta hätä ei ole tämännäköinen – meillä on sinulle herkullinen korvike! Tässä annoksessa "talviparsat" syntyvät mustajuurista ja poltettu kerma ottaa hollandaisen paikan.

Poltettu kerma on uusi ruskistettu voi. Tovin ravintoloissa vallinnut ruskistetun voin buumi saa haastajan karamellimaisesta tahnasta, jota kutsutaan poltetuksi kermaksi. Uunissa tai kattilassa hiukan makeaksi ja tiiviiksi ruskeaksi tahnaksi hautunut kuohukerma on ollut Tukholman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Poltettu kerma ja "talviparsat"

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
400
g
mustajuurta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaada 4½ dl kermaa noin 20x20 cm:n uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ylätasolle ja paista noin 35–40 min tai kunnes kerman pinta on täysin ruskea. Älä pelästy kerman tummaa väriä, sillä kerman pinnan kuuluu näyttää lähes palaneelta
  2. Kuori ja leikkaa mustajuuret pitkittäin kahtia tai neljään osaan juurien paksuudesta riippuen. Keitä mustajuuria 12–15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Kaada paistettu kerma ruskistuneine kuorineen sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Lisää jäljelle jäänyt puoli desiä kermaa, sitruunamehu ja suola. Lusikoi poltettu kerma kuumien mustajuurien päälle ja rouhi annoksen pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)