
Rubiininpunainen granaattiomena koristaa kakut mutta sopii mainiosti myös salaatteihin, couscousiin ja juomiin. Katso ideat trendiherkun käyttöön!
Granaattiomena hehkuu tänä jouluna monen kodin pöydässä muodossa tai toisessa. Tämä punainen, runsaista siemenistään tunnettu vitamiinipitoinen hedelmä sopii niin juomiin kuin makeisiin ja suolaisiin ruokiin. Hedelmästä rapsutetaan nimenomaan rubiininpunaiset hedelmät syötäviksi.
Makeat
Kakuissa ja jälkiruoissa granaattiomenan siemenet ovat näyttäviä koristeita ja mauntuojia. Ne sopivat esimerkiksi joulun päräyttävimmän kakun kuorrutteeksi.
Joulun päräyttävin rubiinikakku löytyy täältä.
Toinen jouluun erinomaisesti sopiva, näyttävä kakku on granaattiomena-valkosuklaapavlova (kuva ylhäällä). Granaattiomena-valkosuklaapavlovan ohjeen löydät täältä.
Yksinkertaisista aineksista valmistuvat mureat pikkusyötävät, granaattiomenaskonssit, iltapäiväteelle tai vaikkapa brunssille. Nämä skonssit ovat yhdistelmä suolaista ja kirpeää. Katso ohje täältä.
Suolaiset
Granaattiomena sopii erinomaisesti myös salaatteihin ja couscousiin.
Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti löytyy täältä.
Couscousin jyväset saavat kunnolla kosteutta kastikkeesta ja kosolti makua ja mukavaa suutuntumaa granaattiomenasta.
Couscousin ohjeen löydät täältä.
Juomat
Granaattiomena ja vadelmat saavat margaritan punastumaan ja maistumaan niin hyvältä, että juoma kelpaa vaikka jälkiruoaksi.
Margaritan reseptin löydät täältä.
Myös rahkajuomassa granaattiomenan siemenet maistuvat, katso resepti täältä.