Elokuusta lähtien helsinkiläisiä  opetetaan syömään aamupuuro rekan luukusta tilattuna. Kuva: Elovena
Elokuusta lähtien helsinkiläisiä opetetaan syömään aamupuuro rekan luukusta tilattuna. Kuva: Elovena

Kaurapuuro lähtee elokuun puolessa välissä liikkeelle ruokarekan kyydissä.

Ruoan myyminen ja ostaminen rekasta on suosittua ulkomailla. Siksi Elovena-puurobaari kokeilee toimintaansa Helsingin keskustassa elokuun puolesta välistä alkaen, ensin syyskuun loppuun saakka. Puurobaarin taustalla toimivat yhteistyössä Elovena ja ravintoloitsija Tio Tikka, joka työskenteli aikaisemmin Camionette Cafés & Crêpes -kahvila-autoyrittäjänä. Klassisia puuroja voi tilata "tuunakkeiden" kera: luukusta saa esimerkiksi inkiväärillä maustettua mansikka-raparperihilloketta tai luumua ja viikunaa makusiirapilla.

Lue kuumimmista puurotrendeistä lisää täältä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!