Poutinesta voi tehdä ison version vuokaan tai sen voi jakaa suoraan lautasille annoksiksi
Poutinesta voi tehdä ison version vuokaan tai sen voi jakaa suoraan lautasille annoksiksi

Kun kanadalaiset puhuvat "puutinista", ei ole kyse naapurimaamme presidentistä vaan överistä ranskalaisannoksesta.

Ranskalaisia, paistikastiketta ja juustoa. Nouseeko vesi kielelle? Pitäisi nousta! Puotine on yksinkertaisuudessaan nerokas mättöannos. Se, miksi Suomesta ei saa lätkämatseista tai pesisotteluista poutinea, on arvoitus. Ruoka on  ihanan rasvainen ja juuri sopivan sotkeva katsomossa syötäväksi.

Poutineen tutustuminen kannattaa aloittaa klassikkoversiosta.

 1. Ranskikset
  Helpoimalla pääsee, kun valitsee kaupan pakasteranskiksia. Hifistelijä voi tietenkin tehdä ranskalaiset itse. Valitsitpa kumman keinon tahansa paista ransiksest kunnolla ruskeiksi.
 2. Juusto
  Poutinessa ranskalaisten päälle ripotellaan juustoa. Juusto kannattaa raastaa, mutta tehdä sen lisäksi myös isompia juustosattumia, jotka sulavat kastikkeen alla.
 3. Kastike
  Poutinen tärkein osa on hyvä kastike. Kastikkeen pitää olla maukas, koska se annoksessa suurimassa osassa. Paras kastike syntyy paistinliemestä tai lihaliemestä. Hyvän poutinekastikkeen voi tehdä perinteisen ruskeankastikkeen tyyliin ruskitamalla jauhoja ja voita pannulla ja sitten lisäämällä joukkoon lihalientä. Helpoiten ruskeakastike valmistuu pussista. Kummassakin tapauksessa kastiketta voi maustaa soijalla, hp-kastikeella ja sinapilla.

 Tuunattu poutine

Poutinea voi versioida vaikka kuinka. Sen päälle voi nostaa kasan nyhtöpossua tai paistettuja sieniä. Myös tuoreita kasviksia tai yrttejä voi tarjoilla poutinen päällä. Tuliset chilit tai jalopenot tuovat oman lisänsä poutineen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös erilaiset juustot tuovat poutinen erilaisen maun. Kokeile sinihomejuustoa murustettuna tai revi juustoksi mozzarellapallo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tässä poutinessa on päällä paistettuja nakkeja, tomaattia ja tuoreita jalopenoja.

 

Putinisti

Tuli tehtyä...maustettiin ruskea kastike ja käytettiin sinihomejuustoa muruina. Oli muuten hyvää! Takuũsti tehdään uudelleen...

 • ylös 15
 • alas 10
Vierailija

Tämähän nyt ei ole tietenkään sinne päinkään mitä kyseinen ruoka OIKEASTI Kanadassa on!! Ei siihen mitään juustoraastetta tule, vaan eräänlaisia juustonkaltaisia paloja. Voi kyynel...

 • ylös 9
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla