Grilliraidat pukevat avokadojakin. Kuva: IStockphoto
Grilliraidat pukevat avokadojakin. Kuva: IStockphoto

Lämmin avokado jakaa ruokailijoiden mielipiteitä, mutta Soppa-toimitus ihastui grillattuihin ja täytettyihin avokadonpuolikkaisiin. Rusketusraidoitetut, helposti valmistuvat herkkupalat ovat kesäinen korvike uunipotuille.

Kesällä grilli käy kuumana, oli lämpimämmät tai viileämmät säät. Kun perusmakkarat ja -pihvit on grillattu, tekee mieli kokeilla jotain uutta grillin parilan päälle nakattavaa. Myös kivoista vegegrillausresepteistä on aina pulaa.

Testasimme Sopan koekeittiössä avokadojen grillausta ja ihastuimme tähän helppoon ja maukkaaseen kesäruokaideaan.

Käytännössä homma menee näin:

Mieti ensin grillissä käytetyille avokadoille täyte. Se on tarkoitus annostella grillauksen jälkeen avokadon siemenkuoppaan. Testasimme fetasta, saksanpähkinärouheesta, sitruunankuoresta ja hunajasta sekoitetun sörsselin, joka sai hyväksynnän mukavalla suolaisuudellaan ja rouheudellaan. Myös tomaattisalsa, limettimarinoitu kala, savukala-ranskankermatahna tai sienisalaatti voisi toimia kivasti kermaisen avokadon täytteenä.

Kun täyte on hoidossa, lämmittele grilli. Halkaise avokadot ja poista kivet. Nakkaa avokadonpuolikkaat leikkuupinta alaspäin grillin parilalle. Grillaa minuutti, pari, kunnes saat avokadoille kauniin paistopinnan.

Asettele grillatut avokadot lautasille ja lusikoi täyte niiden päälle. Nauti sellaisenaan kesälounaana tai muun grilliruuan kera. Täydellistä, helppoa ja herkullista lomaruokaa!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!