Grilliraidat pukevat avokadojakin. Kuva: IStockphoto
Grilliraidat pukevat avokadojakin. Kuva: IStockphoto

Lämmin avokado jakaa ruokailijoiden mielipiteitä, mutta Soppa-toimitus ihastui grillattuihin ja täytettyihin avokadonpuolikkaisiin. Rusketusraidoitetut, helposti valmistuvat herkkupalat ovat kesäinen korvike uunipotuille.

Kesällä grilli käy kuumana, oli lämpimämmät tai viileämmät säät. Kun perusmakkarat ja -pihvit on grillattu, tekee mieli kokeilla jotain uutta grillin parilan päälle nakattavaa. Myös kivoista vegegrillausresepteistä on aina pulaa.

Testasimme Sopan koekeittiössä avokadojen grillausta ja ihastuimme tähän helppoon ja maukkaaseen kesäruokaideaan.

Käytännössä homma menee näin:

Mieti ensin grillissä käytetyille avokadoille täyte. Se on tarkoitus annostella grillauksen jälkeen avokadon siemenkuoppaan. Testasimme fetasta, saksanpähkinärouheesta, sitruunankuoresta ja hunajasta sekoitetun sörsselin, joka sai hyväksynnän mukavalla suolaisuudellaan ja rouheudellaan. Myös tomaattisalsa, limettimarinoitu kala, savukala-ranskankermatahna tai sienisalaatti voisi toimia kivasti kermaisen avokadon täytteenä.

Kun täyte on hoidossa, lämmittele grilli. Halkaise avokadot ja poista kivet. Nakkaa avokadonpuolikkaat leikkuupinta alaspäin grillin parilalle. Grillaa minuutti, pari, kunnes saat avokadoille kauniin paistopinnan.

Asettele grillatut avokadot lautasille ja lusikoi täyte niiden päälle. Nauti sellaisenaan kesälounaana tai muun grilliruuan kera. Täydellistä, helppoa ja herkullista lomaruokaa!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.