Parsakausi on hyvässä vauhdissa. Popsi vihreä kevään herkku raakana ja trendikkäästi ohueksi suikaleeksi sheivattuna. Valkoisen parsan voit kuitenkin keittää ja valmistaa sen rinnalle hollandaisen entistä vaivattomammin sauvasekoittimella.

Vihreän parsan sheivaus

Katso klipistä, miten helppoa parsan sheivaus on. Huuhdo, poista kuiva kanta ja suikaloi! Menetelmä sopii vihreälle parsalle ja välineeksi kelpaa tavallinen, mielellään liikkuvateräinen kuorimaveitsi. Tällä tavalla ei tarvitse jännittää edes parsan ylikypsymistä.

Ohuenohuet raakasuikaleet sopivat monenlaisiin salaatteihin ja ne voi tarjota kesäkurpitsaspagetin tapaan kasvispastana. Parhaimmillaan sheivattu parsa onkin italialaishenkisesti tarjottuna: lorauta kastikkeeksi oliiviöljyä ja viinietikka, ripottele mausteeksi raastettua parmesaania ja sitruunankuorta sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kokeile parsaa myös öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna pizzan tai piirakan päällä rucolan sijasta.

Pikahollandaise

Hollandaise-kastikkeen valmistuksessa saa yleensä rakennella hankalaa vesihaudetta, vispata ranteet kipeiksi ja jännittää kastikkeen onnistumisen puolesta. Kokeile tänä keväänä pikahollandaise-kastiketta, joka valmistuu takuuvarmasti ja nopeasti sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tästä siirryt tarkastelemaan pika-hollandaisen tarkempaa ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla