Itse tehdyn jäätelön maustamiseen on vaihtoehtoja yllin kyllin. Tästä jutusta löytyy neljä makua: saisiko olla kahvia, kuusenkerkkää, keksitaikinaa vai suolakinuski-suklaata?

Jäätelön tekeminen ei vaadi jäätelökonetta tai kasapäin aineksia.

Oikeastaan aineksia tarvitaan vain kaksi: tämän superhelpon jäätelön pohja syntyy kondensoidusta maidosta ja vispi- tai kuohukermasta. Kondensoitu maito ja kerma vatkataan pehmeäksi vaahdoksi, maustetaan, kaadetaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja laitetaan pakastimeen. Saat jäätelöstä helposti vegaanisen, kun vaihdat kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon ja kerman esimerkiksi soijavispiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jäätelön pitäisi antaa olla pakastimessa vähintään kuusi tuntia. Herkkua ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana – lopputuloksesta tulee silti rakenteeltaan pehmoinen ja kuohkea. Peittele jäätelövuoka huolellisesti esimerkiksi kelmulla, jotta jäätelö ei imaise muita makuja pakastimesta. Voit antaa valmiin jäätelön pehmetä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mausteeksi ja sattumiksi sopivat esimerkiksi lakritsi- tai matchajauhe, limen tai sitruunan kuoriraaste, marjat, pähkinät, karkit, suklaa tai vaikka tahini. Tuunaa jäätelö mielesi mukaan, tai tee joku näistä neljästä mausta.

1. Kahvi

Lisää kondensoidun maidon ja kerman joukkoon pikakahvijauhetta, niin saat maitokahvin makuista jäätelöä. Kahvijauhe liukenee massan joukkoon hiljalleen vatkaamisen aikana. Tässä reseptissä kahvijäätelöön on lisätty sattumiksi rouhittuja macadamiapähkinöitä. Löydät lattejäätelön ohjeen tästä linkistä

 

2. Kuusi

Keräsitkö alkukesästä kuusenkerkkiä? Kuusenkerkkäjauhe toimii myös jäätelön mausteena. Kuusenkerkkäjauhetta saa kaupastakin, sitä on esimerkiksi ekokauppojen valikoimissa. Mausta jäätelö oman makusi mukaan: yksi ruokalusikallinen antaa jäätelölle miedon maun, kaksi ruokalusikallista voimakkaamman metsäisen maun sekä kauniin vihreän värin. Löydät kuusijäätelön ohjeen tästä linkistä

 

3. Keksitaikina

Tämä jäätelö maistuu takuulla myös lapsille! Vaniljasokerilla maustetussa jäätelomassassa on tahmeina sattumina suklaahippukeksitaikinaa. Keksitaikinasta tehdään kaksi taikinalevyä, jotka ladotaan vuokaan vuorotellen jäätelömassan kanssa. Löydät keksitaikinajäätelön ohjeen tästä linkistä

 

4. Suolakinuski-suklaa

Jos makeannälkäsi on kova, tämä jäätelö taltuttaa sen varmasti. Jäätelömassan joukkoon joukkoon vatkataan kaakaojauhetta ja lopuksi joukkoon käännellään suklaahippuja sekä hiutalesuolalla maustettua kinuskikastiketta. Löydät suolakinuski-suklaajäätelön ohjeen tästä linkistä.

Reseptit: Outi Väisänen, Emilia Kolari, Laura Kaapro

Kiitos kysymyksestä! Esimerkkiresepteissä kondensoitua maitoa laitetaan yksi purkki (397 g) ja kermaa 4 dl. Keksitaikinajäätelöön tulee vähän enemmän kermaa, 5 dl.

  • ylös 22
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla