Oletko hurahtanut kuusijäätelöön? Kokeile tehdä sitä itse! Mausta helppo pikajäätelö kuusenkerkkäjauheella ja unohda yöksi pakastimeen. Ihana jätski toimii sellaisenaan tai vaikka tumman suklaakakun seurana.
Helppo kuusijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Viilennä kondensoitu maito jääkaappikylmäksi. Lusikoi se kulhoon ja lisää kerma. Vatkaa sähkövatkaimilla kuohkeaksi vaahdoksi.
- Mausta kuusenkerkkäjauheella makusi mukaan. Ruokalusikallinen antaa jätskiin miedon maun, kahdella ruokalusikallisella saat vahvan metsäisen maun ja lisäksi kauniin vihreän sävyn. Vatkaa tasaiseksi.
- Kumoa seos laakeaan, pakastuksenkestävään vuokaan. Pakasta peitettynä mieluiten seuraavaan päivään. Kondensoidun maidon makeuden vuoksi jäätelön jäätymiseen pitää varata runsaasti aikaa.
- Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hieman kuusenkerkkäjauhetta. Viimeistele halutessasi kuusenkerkkäsiirapilla tai paahdetuilla pähkinöillä.
Vinkki! Kuusenkerkkäjauhetta myy esimerkiksi Ruohonjuuri.
Miten korvataan kondensoitu maito laktoositonta ruokavaliota noudattavalle?
Kiitos kysymyksestäsi, mietin joulun aikaan samaa asiaa. Kondensoitua maitoa ei valitettavasti ole saatavilla laktoosittomana. Tekisin siis tämän jäätelön sijaan semifreddoa laktoosittomasta kermasta. Tässä yksi semifreddon ohje, jos haluat soveltaa ideaa kuusijätskiin! https://www.kodinkuvalehti.fi/reseptit/jalkiruuat-juhli-ja-nauti/banoffe...
Kondensoitua maitoa on saatavilla kookosversiona, itse kokeilisin sillä.
Kiitos hyvästä huomiosta, tämä jätski onnistuu mainiosti nyt myös siitä. Kookoksesta valmistettua kondensoitua maitoa löytyy hyvinvarustetuista kaupoista sieltä mistä tavallistakin!
Arvostaisin kyllä enemmän, jos tämä ohje oisi tehty tuoreista kerkistä.