Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Herkulliseen pikajäätelöön tarvitset vain kolme raaka-ainetta etkä lainkaan jäätelökonetta. Jäden voi maustaa oman maun mukaan marjoilla, hedelmillä, suklaalla, kinuskilla tai lakritsikastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras pikajäätelö

Ainekset

4
dl
kuohukermaa
1
prk
kondensoitua maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Tarjoiluun
marjoja
lakritsikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Kaada kondensoitu maito kermavaahdon joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri kermavaahtoon. Sekoita ainekset kaapimella sekaisin.
  3. Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, kunnes jäätelö on jäätynyt.
  4. Kauho valmista jäätelöä kauhalla jälkiruokakulhoihin ja ripottele päälle marjoja. Valuta annosten päälle lopuksi lakritsikastiketta.

Kommentit (4)

Nortunnu
Seuraa 
Liittynyt6.12.2015

Onko tuo muka pikajäätelo jos sen teko kestää 6 tuntia?

Käyttäjä12333_0
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Sopii myös kananmunille allergisille, hienoa. On myös nopeampi kuin kuin munista tehty, sellaista jäätelöä olen yleensä joutunut pitämään vähintään yön yli pakastimessa (mutta sekin on oikein hyvää!)

Stello
Seuraa 
Liittynyt5.3.2016

"1 prk" kondensoitua maitoa? Koska muualla ei välttämättä myydä samankokoisia purkkeja kuin Suomessa, olisi kiva tietää tuo määrä tarkemmin.

Käyttäjä12333_0
Seuraa 
Liittynyt5.12.2015

Stella, toiv. tämä auttaa edes vähän: katsoin nämä meilläpäin myytävät purkkikoot ja ne on kaikki 397 gr.

Tein ohjeen mukaan mutta makeutettu kondensoitu maito oli ainakin omaan makuuni liian makea. Muu perhe kyllä tykkäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Meri Milahs ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaneli, kardemumma ja hunaja maustavat jäätelön, joka saa mukavaa happamuutta turkkilaisesta jogurtista. Tässä ohjeessa et tarvitse edes sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastaminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hunajajäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
500
g
turkkilaista jogurttia
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
½
tl
kanelia
1
rs (125 g)
tuoreita vadelmia
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaappikylmäksi. Lusikoi se kulhoon ja lisää jogurtti, kaneli ja kardemumma.

  2. Kaada puolet seoksesta leipävuokaan tai pieneen uunivuokaan. Valuta päälle puolet hunajasta. Toista kerrokset.

  3. Peitä vuoka kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

  4. Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hieman kanelia. Viimeistele annokset tuoreilla vadelmilla ja hunajalla.

Vinkki Voit valmista jäätelön myös jäätelökoneessa.

Kommentit (2)

Tessis
Seuraa 
Liittynyt31.3.2017

Moikka! Haluaisin valmistaa tämän jäätelökoneessa. Laitetaanko kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta sekaisin ja lopuksi hunaja sekoitetaan ns. raitoina joukkoon? Vai hunajakin suoraan seokseen?

Tiina Hautala

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

hunaja kannattaa lisätä raitoina valmiin seoksen joukkoon. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas jäätelökakku kauniilla marenkihunnulla kruunaa talviset juhlat. Jäätelö maistuu ihanasti kirpeältä greipiltä. Varminta on paahtaa marenki tohottimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + 4½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Alaskan jäätelökakku

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
½
dl
mietoa oliiviöljyä
JÄÄTELÖTÄYTE
3
dl
verigreippimehua (tai 4–5 verigreipin mehu)
3
keltuaista
2
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
kuorittuja, suolattomia pistaaseja
MARENKI
3
valkuaista
dl
tomusokeria
VUOKAAN
voita ja korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota Ø 20 cm:n kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon oliiviöljyn kanssa. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Purista greippimehu kattilaan. Erottele valkuaiset keltuaisista omaan kulhoonsa, peitä kulho kelmulla ja laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin tekoa. Laita keltuaiset kattilaan greippimehun kanssa. Lisää maissitärkkelys ja sokeri joukkoon, ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Keitä seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes se sakenee paksuksi kiisseliksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vuoraa pakastamista kestävä kulho (Ø 20 cm) kelmulla niin, että kelmua tulee reilusti reunojen yli. Paloittele jäätelö toiseen isoon kulhoon ja anna sen pehmetä pari minuuttia. Lisää pistaasit ja jäähtynyt kiisseli, ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada jäätelö kelmulla vuorattuun kulhoon. Nosta kakkupohja jäätelön päälle, ja paina kevyesti niin, ettei väliin jää koloja. Taita kelmu kakkupohjan päälle ja nosta pakastimeen. Jäädytä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti.

  5. Ota kakku pakastimesta ja kumoa se tarjoiluvadille. Lusikoi marenki kauttaaltaan kakun päälle. Jäätelöä ei saa jäädä näkyviin. Paahda marenki tohottimella eli keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Vierailija

Mikä,tekee tästä alaskan jäätelökakun? Ja miksi tässä sanotaan että varminta on polttaa marenki tohottimella? Tapahtuuko marengille jotain kauheaa jos sitä ei polteta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kakun nimi tulee sen englanninkielisestä nimestä, joka on Baked Alaska. Marenkia ei sinänsä ole pakollista paahtaa, mutta paahtaminen antaa kakulle viimeistellyn ulkonäön ja antaa pintaan aavistuksen rapeutta.

Vierailija

Höpöhöpö. Kun laaditte näitä esittelyjä ja jälkiselityksiä, niin voisiko niiden taustalla olla kunnon faktaa.

Baked Alaska tai Bombe Alaska (tunnetaan myös nimellä Norwegian omelette eli norjalainen munakas) nimi tulee siitä, että kyseessä on uunijäätelö, marengilla kuorrutettu jäätelö johon on uunissa otettu paahtunut pinta. Nykyisin paahtamisen voi tehdä tohottimella jolloin ei ole niin suurta vaaraa osaamattomuuttaan sulattaa uunissa koko kakkua.

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pippuri (Piper Nigrum) viihtyy trooppisessa ilmastossa. Tuttu viisaus ”what grows together, goes together” pätee myös mustapippuriin. Se sopii loistavasti trooppisten hedelmien maustamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu ananas ja kookosvaahtoa

Ainekset

dl
muscovadosokeria tai fariinisokeria (tai näiden sekoitusta)
1
ananas
tl
rouhittua mustapippuria
½–1
tl
chililastuja
50
g
voita
LISÄKSI
1
tetra (2 dl)
jääkaappikylmää kookoskermaa
1
tl
vaniljasokeria
(mustapippuria ja chililastuja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ananas, mutta jätä lehdet paikoilleen.

  2. Sekoita sokeri, mustapippuri ja chililastut keskenään. Pyörittele ananas kauttaaltaan seoksessa ja laita uunivuokaan.

  3. Kuutioi voi pieneksi päälle, älä välitä, jos voita tippuu vuokaan.

  4. Paahda noin 35 minuuttia, aina 10 minuutin välein ananasta vuokaan tippuneella liemellä valellen.

  5. Anna ananaksen hieman jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

  6. Vaahdota kylmä kookoskerma sähkövatkaimella ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa ananaksen kanssa. Ripottele halutessasi pinnalle lisää mustapippuria ja chililastuja.

Kommentit (0)