Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 266 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Ilman jäätelökonetta valmistuvan jäätelön upean rakenteen salaisuus on kondensoitu maito.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + jäätyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

10 minuutin lattejäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
sokeroitua kondensoitua maitoa
4
dl
kuohukermaa
2 1/2
tl
pikakahvijauhetta
1 1/2
dl
(macadamia)pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen.
  2. Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
  3. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.

Kommentit (19)

Vierailija

Pitääkö kondensoidun maidon olla karamellisoitua vai juoksevaa?

420

Kyllä

Vierailija

Siis kumpaa😊?

Vierailija

Ohjeessa lukee sokeroitua.

Ice, ice, beibe!

Tässä tehdään nyt jäätelöä, ei toffeeta. Ei mitään karamellisointeja! Ohje on selkeä ja yksiselitteinen.

Vierailija

Erittäin epäterveellistä.

Vierailija

Järsi sitten juuria. Hemmotteluhetket ovat sallittuja.

mutenvain

mitä on kondensoitu maito ja mistä sitä saa?

Ekspertti

Ei nyt sinänsä epäterveellistä. Kaloreissa löytyy, mutta hienoja raaka-aineitahan nuo kaikki. Paitsi se lisätty sokeri.

Vierailija

Eihän se mikään 10min jäätelö ole, kun joutuu vähintään 6h odottaan valmistumista 😮

wertti

Tämä "10 minuutin jäätelö" otsikko on ihan huijausta jos kuitenkin menee ainakin  tuntia ennenkuin sitä voi syödä jäätelönä. Vähän sama kun nuo "15 minuutin ateriat" - sekoittamiseen tai keittämiseen menee 15 minuuttia kun on sitä ennen pilkkonut aineksia vähintään 2 tuntia ja ennen ruuan laittoa on vesi jo kiehumassa...

Vierailija

Hyvää oli!

Vierailija

Onko sokeroimatonta kondensoitua maitoa? Tuliskohan siitä syötävää?

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Olen tehnyt muuten töllä reseptillä, mutta pikakahvin sijasta olen käyttänyt vaniljasikeria teelusikallisen tai kaksi. On parempaa kuin kaupan jäätelöt.

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kyllä, piirakan voi tehdä myös grillissä! Tämän version täyte on simppeli mutta superherkku: mascarponea, kinuskia, persikkaa ja piparminttuisia ranskanpastilleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 h + taikina 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Persikkapiirakka grillissä

Ainekset

POHJA
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
2–3
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
4
persikkaa
1
pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1
kananmuna
1
dl
kinuskikastiketta
1
dl
ranskanpastilleja
½
dl
mantelilastuja
LISÄKSI
2
kertakäyttöisiä foliovuokaa (Ø n. 20 cm)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet tehosekoittimen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja pyöräytä konetta vain sen verran, että voi ja jauhot sekoittuvat muruksi. Lisää 2–3 rkl kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  2. Kuumenna grilli.

  3. Kauli kylmä taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, hieman foliovuokaa isommaksi levyksi. Sivele toinen vuoka öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Halkaise persikat ja poista kivi. Paloittele hedelmät.

  5. Yhdistä mascarpone ja kananmuna kulhossa. Sekoita kinuski joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele ranskanpastillit ja asettele lopuksi persikkapalat piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

  6. Laita tyhjä kertakäyttövuoka ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin ja piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä piirakkaa grillissä kuvun alla 45–60 minuuttia. Tarkkaile piirasta ja siirrä sen paikkaa grillissä, jos se kypsyy epätasaisesti.

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös sähköuunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Oton leipomukset on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.

micsno on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Piristävä rautapitoinen superfood smoothie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
10-20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä nokkos smoothie

Ainekset

1,5
Dl
Ryöpättyjä nokkosia
10
Kpl
Viinirypäleitä
0,2
Dl
Papaija
0,5
Kpl
Banaania
10
Kpl
Goji-marjoja
1
Rkl
Chian siemeniä
1/3
Kpl
Tuorekurkkua
Vettä

Työvaiheet

Kerää nokkosia hyviä lehtiä ja latvoja. Jätä paksut varret pois. Muista käyttää hanskoja, ettei nokkoset polttele.

-Laita nokkosen lehdet kattilaan kiehumaan, ota pois ja huuhtele kiehumisen jälkeen.
Veden voi käyttää vaikka puutarhassa kukilla.
-lisää kaikki ainesosat tehosekoittimen kulhoon tai pulloon.
-lisää kylmää vettä loppu osa.
-Hienonna sekoittimella kaikki tasaiseksi.
-Jos smoothie jää paksuksi, lisää lisää vettä.
-Nauti kylmänä.