Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 258 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Ilman jäätelökonetta valmistuvan jäätelön upean rakenteen salaisuus on kondensoitu maito.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + jäätyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

10 minuutin lattejäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
sokeroitua kondensoitua maitoa
4
dl
kuohukermaa
2 1/2
tl
pikakahvijauhetta
1 1/2
dl
(macadamia)pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen.
  2. Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
  3. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.

Kommentit (19)

Vierailija

Pitääkö kondensoidun maidon olla karamellisoitua vai juoksevaa?

420

Kyllä

Vierailija

Siis kumpaa😊?

Vierailija

Ohjeessa lukee sokeroitua.

Ice, ice, beibe!

Tässä tehdään nyt jäätelöä, ei toffeeta. Ei mitään karamellisointeja! Ohje on selkeä ja yksiselitteinen.

Vierailija

Erittäin epäterveellistä.

Vierailija

Järsi sitten juuria. Hemmotteluhetket ovat sallittuja.

mutenvain

mitä on kondensoitu maito ja mistä sitä saa?

Ekspertti

Ei nyt sinänsä epäterveellistä. Kaloreissa löytyy, mutta hienoja raaka-aineitahan nuo kaikki. Paitsi se lisätty sokeri.

Vierailija

Eihän se mikään 10min jäätelö ole, kun joutuu vähintään 6h odottaan valmistumista 😮

wertti

Tämä "10 minuutin jäätelö" otsikko on ihan huijausta jos kuitenkin menee ainakin  tuntia ennenkuin sitä voi syödä jäätelönä. Vähän sama kun nuo "15 minuutin ateriat" - sekoittamiseen tai keittämiseen menee 15 minuuttia kun on sitä ennen pilkkonut aineksia vähintään 2 tuntia ja ennen ruuan laittoa on vesi jo kiehumassa...

Vierailija

Hyvää oli!

Vierailija

Onko sokeroimatonta kondensoitua maitoa? Tuliskohan siitä syötävää?

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Olen tehnyt muuten töllä reseptillä, mutta pikakahvin sijasta olen käyttänyt vaniljasikeria teelusikallisen tai kaksi. On parempaa kuin kaupan jäätelöt.

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Saksalaisten joulumakeisten suklaakuoren sisällä piilee yllätys: puolikypsäksi paistettu piparineliö ja kerrokset herkullista viikunamarmeladia ja mantelimassaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan sulatus + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Saksalainen piparisuklaa eli dominostein

Ainekset

½
pkt (250g)
piparkakkutaikinaa
dl
viikunamarmeladia
150
g
mantelimassaa
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Älä kauli piparkakkutaikinaa. Leikkaa siitä taikinapyörällä noin 4 x 4 cm:n neliöitä. Paista neliöitä 200-asteisessa uunissa noin 3–4 minuuttia. Neliöiden tulee olla vielä pehmeitä uunista otettaessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Jaa marmeladi piparineliöille ja levitä se veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Muotoile mantelimassatangosta käsin neliönmuotoinen tanko, sivujen pituus noin 4 cm. Leikkaa tanko noin 15 viipaleeksi. Laita viipaleet marmeladin päälle.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta sula suklaa piparineliöiden päälle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahda sekametelisopan ainekset uunissa ja syö lämpiminä vuohenjuustokermavaahdon kanssa. Nopeaa ja ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sekahedelmäpelti ja vuohenjuustovaahto

Ainekset

4
luumua
2
päärynää
3
dl
viinirypäleitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
2
dl
(esim. hassel-, saksan- tai parapähkinöitä)
Vuohenjuustovaahto
dl
kuohukermaa
1
tl
sokeria
50
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Puolita rypäleet. Levitä hedelmät leivinpaperille uunipellille. Sulata voi ja valuta se hedelmille. Ripottele sokeri päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne pellille. Paahda hedelmiä ja pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Murustele vuohenjuusto vaahtoon.
  4. Tarjoa sekahedelmäpelti lämpimänä vuohenjuusto-kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)