Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 201 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Ainekset sekoitetaan helposti sähkövatkaimella ja pakastetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1 l
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suolakinuski-suklaajäätelö

Ainekset

4
dl
kuohukermaa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
dl
kaakaojauhetta
1
dl
suklaahippuja
2
dl
kinuskikastiketta
1
tl
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kuohukerma. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Lisää kondensoitu maito ja kaakaojauhe. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Kääntele joukkoon suklaahiput.
  4. Sekoita hiutalesuola kinuskikastikkeeseen ja valuta jäätelömassan joukkoon. Sekoita vain hieman – kastike saa jakautua jäätelöön epätasaisesti.
  5. Laita seos pitkänmalliseen pakastusrasiaan. Aseta seoksen pinnalle tuorekelmu ja peitä astia toisella tuorekelmukerroksella tai kannella.
  6. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Anna jäätelön pehmentyä hetken ajan huoneenlämmössä ja ota vasta sitten kelmu pois pinnalta. Pyörittele jäätelö palloiksi tötteröön tai lusikoi annosmaljoihin.

Kommentit (5)

Kotijäätelöntekijä

Voisiko joskus olla ohjeita, joissa ei olisi yhtään valmista tarviketta (kondesoitu maito, suklaahippu, kinuskikastike)? Tuon saman version voi tehdä oikeasti itse. Kotijäätelön saa oikean tuntuiseksi sekoittamalla sitä 30min välein 3h aikana, siis kuusi kertaa. Silloin ei tarvitse juurikaan sulatella tarjoilua ennen.

Vierailija

Onko 1 tlk todella 397 g?

TittaO

Maidottoman version saa käyttämällä esim Alpron soijavispiä. 1 tlk = 2,5 dl ja siitä tulee melkein tuplamäärä vaahtoa. Lisäksi laitetaan kondensoitua kookosmaitoa. Kondensoitu maito on todella makeata ja en kyllä suosittele lisäämään kaikkia kerralla, kannattaa maistella välillä. Joukkoon kannattaa aina lisätä vähän myös glukoosisiirappia, joka parantaa jäätelön rakennetta ja estää sen kiteytymistä.
Muut lisukkeet ovat jokaisen oma asia, mutta 1 dl kaakaojauhetta on kyllä huh, huh - mutta makuja on moneksi 😉

Gia Aller

Soijavispiä? Hyvä Vierailija, kaikki eivät pysty käyttämään maitotuotteita allergian vuoksi. Eikä laktoosittomien tuotteidenkaan käyttö sovi.

Sami_
Seuraa 
Liittynyt24.1.2018

Menee resepti kokeiltavaksi huomenna. Etukäteen hirvittää kuvittelemani makeus, mutta saa nähdä. Resepteissä, kuten tässä olisi hyvä mainita saanto eli jollain mittapuulla, kuinka paljon valmista tavaraa tulee. Olisi helpompi sovittaa sopivaan astiaan.

Sami S. Hämäläinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.