Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Ainekset sekoitetaan helposti sähkövatkaimella ja pakastetaan.

Annoksia
noin 1 l
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suolakinuski-suklaajäätelö

Ainekset

4
dl
kuohukermaa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
dl
kaakaojauhetta
1
dl
suklaahippuja
2
dl
kinuskikastiketta
1
tl
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kuohukerma. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Lisää kondensoitu maito ja kaakaojauhe. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Kääntele joukkoon suklaahiput.
  4. Sekoita hiutalesuola kinuskikastikkeeseen ja valuta jäätelömassan joukkoon. Sekoita vain hieman – kastike saa jakautua jäätelöön epätasaisesti.
  5. Laita seos pitkänmalliseen pakastusrasiaan. Aseta seoksen pinnalle tuorekelmu ja peitä astia toisella tuorekelmukerroksella tai kannella.
  6. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Anna jäätelön pehmentyä hetken ajan huoneenlämmössä ja ota vasta sitten kelmu pois pinnalta. Pyörittele jäätelö palloiksi tötteröön tai lusikoi annosmaljoihin.

Kommentit (1)

Kotijäätelöntekijä

Voisiko joskus olla ohjeita, joissa ei olisi yhtään valmista tarviketta (kondesoitu maito, suklaahippu, kinuskikastike)? Tuon saman version voi tehdä oikeasti itse. Kotijäätelön saa oikean tuntuiseksi sekoittamalla sitä 30min välein 3h aikana, siis kuusi kertaa. Silloin ei tarvitse juurikaan sulatella tarjoilua ennen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappi-banaanileivokset

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
  3. Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.

Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahnabaari

Ainekset

Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.

Punajuuritahna

Ainekset

500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
  2. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.

Avokadotahna

Ainekset

3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)

Työvaiheet

  1. Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Nosta pöytään vihersalaattia ja marinoi kylkeen helpot lisukkeet.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattibaari

Ainekset

BB-salaatti bulgurista ja belugalinsseistä
2 1/2
dl
bulguria
1
dl
belugalinssejä
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
sitruunan mehua
1
t
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
kurkkua
100
g
fenkolia
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hauduta bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia. Valuta ja lisää bulguriin. Sekoita öljy, mehu ja mausteet lämpimän bulguri-linssiseoksen joukkoon.
  2. Halkaise kurkku. Koverra siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku pieneksi. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kasvikset jäähtyneeseen bulguri-linssiseokseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Soijamarinoidut sipulit

Ainekset

1
kg
pieniä sipuleita
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
muscovadosiirappia
1/2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja keitä vähässä vedessä 3 minuuttia. Halkaise hieman jäähtyneinä.
  2. Yhdistä soijakastike, siirappi ja etikka. Kaada seos sipuleille. Anna maustua viileässä 6 tuntia, mieluiten yön yli. Voit välillä käännellä sipuleita, jotta ne marinoituvat tasaisemmin.
  3. Levitä sipulit uunipellille. Grillaa muutama minuutti uunin grillivastuksen alla. Varo, etteivät sipulit pala. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Parmesaanikesäkurpitsat

Ainekset

900
g
kesäkurpitsaa
1
dl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsat. Jos siemeniä on paljon, koverra ne pois. Leikkaa kesäkurpitsat noin 10 cm:n tikuiksi. Yhdistä sitruunan mehu ja öljy. Kaada liemi kurpitsoille. Marinoi viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi kurpitsan palat öljystä, levitä uunipellille ja ripottele parmesaani päälle. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes juusto sulaa. Ripottele sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Sinappi-jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
tuoretta inkivääriä
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna inkivääri. Yhdistä ainekset. Nosta kastike jääkaappiin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Seesamiporkkanat

Ainekset

1,2
kg
porkkanoita
3
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
seesamiöljyä
1
dl
seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa paksuhkoiksi 8 cm:n tikuiksi kulhoon. Yhdistä appelsiinimehu ja seesamiöljy. Sekoita liemi porkkanoiden joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele porkkanoita välillä.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi porkkanat öljystä. kieritä tikut seesaminsiemenissä ja levitä uunipellille. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele kevyesti sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahda kypsät pavut uunissa pinnaltaan rapeiksi ja herkullisiksi. Makeantulinen maustekastike tarttuu papuihin. Helpossa ja hauskassa salaattilisukkeessa rapsahtavat myös mantelit.

Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut pavut

Ainekset

3
tlk (à 380/230 g)
isoja, valkoisia papuja
1
ps
manteleita
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
öljyä
1
rkl
siirappia
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
fenkolia
1
tl
suolaa
1
ruukku
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta pavut. Laita pavut ja mantelit uunipellille.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä öljy, siirappi, mausteet, suola ja valkosipulit. Sekoita maustekastike papujen joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia. Koristele ruohosipulilla.

     

Kommentit (0)